Petrecerile de Revelion le dau mari bătăi de cap bucătarilor
Trebuie să pregătească mii de porţii pentru cei care vor să intre în anul nou cu burta plină. Gusturile sunt diverse. De la meniuri franţuzeşti, cu fructe de mare, ficat de gâscă sau somon, până la sandvişurile cu creveţi sau burgerii pentru petrecăreţii din pieţe. Pentru un festival care ţine trei zile, organizatorii se pregătesc să hrănească peste 2500 de oaspeţi. Bucătarii nu cred că vor avea somn în noaptea dintre ani.
De Redactia Observator la 31.12.2016, 20:09Trebuie să pregătească mii de porţii pentru cei care vor să intre în anul nou cu burta plină. Gusturile sunt diverse. De la meniuri franţuzeşti, cu fructe de mare, ficat de gâscă sau somon, până la sandvişurile cu creveţi sau burgerii pentru petrecăreţii din pieţe. Pentru un festival care ţine trei zile, organizatorii se pregătesc să hrănească peste 2500 de oaspeţi. Bucătarii nu cred că vor avea somn în noaptea dintre ani.
800 de hot-dogi, odată! Au intrat 800 acolo, restul chill! Ăla este special pentru burgeri. Vin burgerii, umplem tăvi, umplem tăvi, umplem tăvi, scoatem, montăm! Acolo trebuie să ai şi roşii, trebuie să ai şi ceapă, acolo o să fie şi salată şi tot!
Într-un spaţiu cât o cămară se înghesuie mâncarea pentru peste 2500 de guri. Sunt cei care şi-au cumpărat deja bilet pentru un festival de muzică care va dura 48 de ore. Cel puţin!
Pentru că distracţia nu se termină în prima zi din 2017, petrecăreţii trebuie să mai şi mănânce. De dormit, nu poate fi vorba!
În bucătăriile restaurantelor se lucrează ceva mai... delicat. Invitaţii sunt mai puţini, dar mai pretenţiosi.
Philipe este un bucătar francez şi îi place ideea de a pune pe masa românilor de Revelion, preparate specifice. Urmăreşte atent fiecare detaliu. Pisica de mare trebuie să fiarbă două ore, la 70 de grade, iar ajutoarele lui ung cu grijă preparatele de peşte cu jeleu. Desertul este tot unul franţuzesc.
În jur de 100 de persoane vor servi acest meniu special, care a costat în jur de 130 de euro.