Pictură murală lungă de 300 de metri, la Târgul Mureş
Oraşul Târgul Mureş prinde culoare! Un artist vizual recunoscut şi apreciat la nivel internaţional a realizat una dintre cele mai lungi picturi murale neîntrerupte din România.
De Redactia Observator la 29.09.2020, 17:21- Irlo este un artist vizual recunoscut şi apreciat la nivel internaţional.
- A vrut să aducă în prim-plan relaţia istorică îndelungată dintre etniile care au creat comunitatea din această zonă.
Lucrarea face parte din proiectul cultural Metamorofze, în cadrul căruia au fost realizate mai multe elemente de artă stradală care au împodobit oraşul de pe malul Mureşului.
Un zid lung de peste 300 de metri din cartierul Tudor Vladimirescu a fost transformat într-o adevărată operă de artă. Piesa centrală a picturii murale este o pereche de ochi înaripaţi ce veghează asupra unei intersecţii.
Irlo - pictor muralist: Compoziţia fiind aşa panormaică, alungită, sunt mai multe poveşti într-o poveste. E cea mai mare pe care am facut-o până acuma şi a fost o provocare.
Irlo este un artist vizual recunoscut şi apreciat la nivel internaţional. Spune că prin această lucrare a vrut să aducă în prim-plan relaţia istorică îndelungată dintre etniile care au creat comunitatea din această zonă. Ideea i-a impresionat pe localnici.
Localnic: Arată foarte bine. Chiar se merită. Cred că efortul depus este unul pe măsură.
Localnic: Cineva s-a străduit. Totuşi a făcut o pictură, nu numai o mâzgăleală.
Lucrarea face parte din proiectul Metamorfoze, început în urmă cu doi ani.
Cristian Bojan - membru 3G hub: A fost început de Teatrul 3G, cu pictura murală din cartierul Unirii şi cu banca mozaicală din Piaţa Teatrului şi încă nişte sculpturi, care au fost realizate atunci.
Andi gergely - director executiv 3G hub: În sfârşit s-au putut finanţa proiecte de artă stadală, în Târgu Mureş, pe banii comunităţii. La nivel de costuri, onorarii plus materiale, din bugetul comunităţii va costa aproximativ 10.000 de euro.
Iniţiatorii proiectului vor să continue lucrările, iar pentru asta au gândit şi un festival de artă stradală. Speră că astfel vor reuşi să dea o culoare peisajelor anoste din oraş.
La nivel de costuri, onorarii plus materiale, din bugetul comunităţii va costa aproximativ 10.000 de euro.