Pisicile, mai expuse la coronavirus, față de câini
Autoizolarea la domiciliu nu poate decât să ne bucure prietenii necuvântători. Căţeii sunt plimbaţi mai des, iar pisicile primesc şi ele mult mai multă atenţie.
De Cristina Oprea la 12.04.2020, 02:40- Câinii nu par a fi afectați, spun cercetătării.
- Sfaturile specialiștilor.
Autoizolarea la domiciliu nu poate decât să ne bucure prietenii necuvântători. Căţeii sunt plimbaţi mai des, iar pisicile primesc şi ele mult mai multă atenţie. Dar în pandemie, animalele de companie nu reacţionează la fel. Avem egalitate, dar nu pentru căţei. Un nou studiu dat publicităţii arată că pisicile pot luat coronavirus de la oameni, în timp ce în cazul câinilor nu există dovezi că s-ar putea infecta.
Conform cercetătorilor, cel mai bun prieten al omului pare ferit în faţa Covid 19.
Deşi puţini sunt cei care le aleg animale de companie, găinile, porcii sau raţele, de asemenea nu par vulnerabile la virus. În schimb, felinele sunt mai sensibile.
Dacă prietenul dumneavoastră necuvântător este o pisică, atunci este bine să fiţi precauţi. Studiul arată că aceste animale pot fi vulnerabile în faţa virusului SARS-COV-2.
În lume s-au înregistrat deja câteva cazuri de îmbolnăvire la feline. O femelă de tigru malaezian de la grădina zoologică din New York ar fi fost infectată de un îngrijitor. Veterinarii spun însă că un diagnostic este greu de pus.
Dan Lescai, medic veterinar: Sunt foarte multe afecţiuni care evoluează similar, în acest moment, aşa cum se întâmplă la oameni, ar trebui făcută o anchetă epidemiologică şi se pleacă de la punctul principal, şi anume dacă există sau nu contact sau apropiere faţă de un om bolnav, confirmat deja cu Covid-19.
Sfatul specialiştilor este ca persoanele suspecte de infectare cu COVID-19 să păstreze distanţa atât faţă de oameni, cât şi de animalele de companie pentru a nu le pune în pericol.