Plimbările pe Lacul Snagov vor fi taxate
Iar plimbările cu Skijet-urile vor fi interzise în zonele protejate. Nici cei cu bărci puternice nu scapă. Viteza maximă va fi de 20 de kilometri pe oră. Pentru ei se va inventa o vinietă specială. O taxă pentru a intra cu barca în zona de patrimoniu. Regulamentul prevede şi amenzi, unele usturătoare.
De Redactia Observator la 24.09.2014, 20:33Iar plimbările cu Skijet-urile vor fi interzise în zonele protejate. Nici cei cu bărci puternice nu scapă. Viteza maximă va fi de 20 de kilometri pe oră. Pentru ei se va inventa o vinietă specială. O taxă pentru a intra cu barca în zona de patrimoniu. Regulamentul prevede şi amenzi, unele usturătoare.
De la Uniunea Europeană. Pe Lacul Snagov, cel puţin în ariile protejată, regulile se schimbă. Noul custode, care a câştigat un mandat pentru următorii zece ani, trebuie să aplice legile europeane.
Dacă noul regulament va fi pus în aplicare pe Lacul Snagov, aceasta ar trebui să fie viteza maximă admisă pe lac. Skijet-urile vor fi interzise, iar proprietarii de bărci vor trebui să plătească un fel de snagovinietă pentru a tranzita aria protejată.
Viteză maximă de doar 20 de kilometri pe oră îi va descuraja pe mulţi proprietari de şalupe. Mai ales că vor fi impuse reguli ca şi cum ai circula pe şosele.
Se circulă pe lacul Snagov doar pe o bandă lată de vreo 50 de metri, nu ca în prezent în zig-zag şi în toată masa apei.
La fel ca pe lacul Balaton în Ungaria, custozii de pe Snagov îi vor taxa pe toţi cei care intră cu barca în aria protejată. Maximum 5 lei pentru circa două ore sau 20 de lei pentru o zi întreagă.
N-o să poată intra pe lacul Snagov fără să se ducă la o adresă comunicată, să completeze nişte formulare, să anunţe ce vor să facă, unde, cât timp.
Adică, cine vrea să facă reclame sau videoclipuri pe Snagov, trebuie să plătească. Dacă regulamentul impus de Uniunea Europeană va fi aprobat de către Ministerul Mediului, cei care încarcă legea vor primi amenzi până la 3 mii de lei.