Porc la proțap, de pe vremea lui Bogdan Vodă
A curs vinul fiert cu scorţişoară, în ulcele, iar porcul s-a fript la proţap, ca pe vremea lui Bogdan Vodă. Mii de maramureşeni au deschis azi porţile Muzeului Satului din Baia Mare
De Redactia Observator la 20.12.2014, 19:48A curs vinul fiert cu scorţişoară, în ulcele, iar porcul s-a fript la proţap, ca pe vremea lui Bogdan Vodă. Mii de maramureşeni au deschis azi porţile Muzeului Satului din Baia Mare
O invitaţie venită din inima Maramureşului. Şi pe cine ar lăsa inima să refuze licoarea dulce şi fierbinte? Mămăliguţa care fierbe mocnit sub cerul liber şi, mai ales, porcul învârtit la proţap încă din zori, stropit cu bere.
E tradiţie de la Borşa. Una care prinde viaţă în ajunul Crăciunului, la Muzeul Satului din Baia Mare.
Dar, până la urmă, a biruit spiritul maramureşean. Iar pe înserate, bucătari, gospodine şi colindători cu obrajii rumeni au luat drumul casei, pregătiţi de marea sărbătoare.