Povestea parcului Herăstrău
Parcul Herăstrău a fost construit în 1936 în jurul lacului Herăstrău şi suprafaţa totală este de 187 de hectare.
De Redactia Observator la 31.05.2014, 12:22Parcul Herăstrău a fost construit în 1936 în jurul lacului Herăstrău şi suprafaţa totală este de 187 de hectare. E mare şi foarte verde şi a apărut pentru că înainte de 1930 era o zonă mlăștinoasă, care nu se potrivea cu Arcul de Triumf.
De-a lungul istoriei sale, parcul s-a numit Parcul Naţional, Parcul Carol al II-lea şi Parcul I. V. Stalin. Pe când avea această ultimă denumire, la intrarea în parc s-a aflat şi o statuie a lui Stalin, ridicată în 1951 şi demolată în 1962.
Foarte multă lume ajunge în Herastrau şi pentru a vizita Muzel Satului, care este excepţional şi pentru că a apărut odată cu parcul. În 1936, din iniţiativa profesorului Dimitrie Gusti, s-a înfiinţat Muzeul Satului pe malul lacului Herăstrău.
Este printre cele mai cunoscute şi vizitate simboluri ale României. Muzeul a fost inaugurat la 10 mai 1936, în prezenţa regelui Carol al II-lea al României, iar pentru public, pe 17 mai 1936. Pentru a construi Muzeul Satului casele au fost dezasamblate, bucată cu bucată, transportate cu trenul, căruţa sau cu barca până la Bucureşti unde au fost asamblate la loc pe suprafaţa muzeului de astăzi aflată pe malul lacului Herăstrău.
Cea mai veche casă este construită în secolul al XVII-lea, iar cea mai recentă aparţine secolului al XIX-lea. NU uitaţi…în weekend este foarte aglomerat, dar în timpul săptămânii este un loc foarte plăcut pentru o plimbare relaxantă.