Povești despre parfumuri. Ce esenţe preferă vedetele din România
Ce se asortează cel mai bine la o ţinută? Parfumul potrivit. Dar trebuie să te învăţăm măcar câteva trucuri, de exemplu: apa de colonie are cea mai mică concetraţie, iar parfumulul cea mai mare.
De Redactia Observator la 14.10.2019, 14:55Ce se asortează cel mai bine la o ţinută? Parfumul potrivit. Dar trebuie să te învăţăm măcar câteva trucuri, de exemplu: apa de colonie are cea mai mică concetraţie, iar parfumulul cea mai mare. Se simte până la 8 ore pe piele. Şi niciodată când testezi un parfum nu trebuie să apropii încheieturile, doar pulverizezi şi laşi să se usuce.
Iar părul, mai ales pentru doamne, este locul perfect unde puteţi pulveriza parfumul. Datorită uleiului care există în zona scalpului, aroma rezistă mai mult.
Gerald Ghislain, creator de parfumuri: Vorbesc prin parfumurile mele, folosesc esenţe în loc de cuvinte, ca să-mi creez parfumurile. Odată ce le porţi, devin povestea ta!
Poveştile despre parfumuri, ştim deja, se ţin în sticluţe mici. Concentraţia, însă, o ştie doar cel care o povesteşte. Iar Gerald ne-a împărtăşit câteva note de. vârf.
Gerald Ghislain, creator de parfumuri: În 2000, eram puţin plictisit şi am dorit efectiv să încerc altceva. Aveam un restaurant, mi-am vândut ultimul restaurant în urmă cu doi ani. Cu un restaurant încerci să cucereşti clienţii, e un loc al seducţiei pentru ei, pentru propria persoană, dar şi pentru ceilalţi oameni. Aşa că am vrut să fac altceva, ca să cuceresc oamenii.
Iar oamenii s-au lăsat cuceriţi. Pentru că parfumierii ne oferă game variate.
Ozana Brabancea: Eu aleg parfumul în funcţie de numele lui, nu neapărat în funcţie de ingrediente. Dacă este un parfum care îmi aminteşte de o chestie pozitivă, frumoasă, elegantă, deloc agresivă, de abia după aceea miros parfumul. Prefer tămâia, vanilia, pielea, ambra. În fiecare zi schimb parfumul, dacă mă dau chiar de două ori pe zi, sigur am două parfumuri diferite.
Cristina Cioran: Îmi place foarte mult Vetiver, iarăşi o notă de iarbă proaspăt tăiată, îmi place Geranium, o muşcată şi în funcţie de ţara de unde provine uleiul, e aroma. Mie îmi place cea de Egipt. Le alternez, la două, trei zile, schimb scentul.
Alin Gălăţescu: Acum am vreo 5.
Reporter: Îţi place să le schimbi sau este pe sezoane?
Alin Gălăţescu: Nu, am o gamă destul de mare, în funcţie de unde mă duc, dacă merg la voi dimineaţa îmi iau un anumit tip de parfum, dacă merg la o serată îmi iau alt tip de parfum, dacă am un meci greu, un contract, zone mai ambigue, un alt parfum, să mi dea un pic de forţă.
Interesante sunt şi ingredientele pe care le putem folosi în cockteiluri.
Luana Dăneţ, PR parfumerie: Am ales 4 parfumuri emblematice şi am construit, inspiraţi de ingrediente, patru cocktailuri, în culori diferite, fiind culorile inspirate din ambalajul parfumului. Avem "This is not a blue bottle", şi avem un cocktail, în mod normal trebuia să avem liliacul pentru că în acest parfum găsim liliacul pentru că nu e sezonul lui, am înlocuit cu panseluţele. Avem şi un parfum cu totul special, "Ireverent", cocktailul este tot unul negru, cu mure şi cu afine, este un parfum cu mare personalizate, care poate fi purtat de cineva care îşi asumă această aromă intensă. Avem un parfum cu trandafiri, aşa cum ne arată şi cocktailul, o ediţie rară cum îi spune şi numele. Avem parfumul meu preferat, care se numeşte "Fidelis", unde găsim fructe roşii, zmeură şi acesta este un parfum care vorbeşte despre tine chiar în momentul în care tu ieşi din încăpere. Fidelis, adică fidel.
Dar până şi creatorii de parfumuri simt că vor mai experimenta până când vor descoperi notele perfecte.
Gerald Ghislain, creator de parfumuri: Sunt în căutarea lui , iar dacă o să îl găsesc, nu o să îl lansez niciodată, o să îl păstrez doar pentru mine.