Pranzul turistilor pe litoral: bere si hamsii
Pentru turistul roman, o vacanta la mare inseamna, musai, si-o masa pescareasca. Iar hamsia ramane de departe preferata turistilor. Este mai ieftina decat alte preparate si se gaseste la mai toate terasele cu sau fara pretentii.
De Redactia Observator la 02.06.2013, 19:48Trecute usor prin faina, hamsiile sfaraie apoi in ulei.
E greu de deslusit secretul succesului printre clienti, desi reteta nu pare foarte complicata: „Se spala, se da putina sare, dupa ce se pune la scurs se da prin faina, apoi il aducem la marmita cea mare si apoi la clienti afara”, explica o bucatareasa de pe litoral.
Iar clienti sunt peste tot. Pe litoral, hamsiile se mananca la orice ora. Pe plaja, la restaurant, la plimbare. Nu doar gustul face hamsia atat de popolara. O portie de 100 de grame se vinde cu patru, cinci lei.
In plin sezon, insa, cantitatea de hamsii vanduta se tripleaza. Si cum hamsia se mananca sarata bine, o halba de bere sau mai multe completeaza perfect meniul.