Primul 1 Decembrie după Revoluție. Foştii înalţi demnitari ai statului român, mesaje cu emoţie pentru Centenar
I-am văzut ani de zile în tribunele oficiale, i-am admirat sau contestat. Vocile lor însă au contat şi sunt secvenţe din filmul unei naţiuni la Centenar. Vorbim de foşti înalţi demnitari ai statului român, ale căror poveşti le vom asculta, în exclusivitate, la Observator.
De Redactia Observator la 30.11.2018, 17:22- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
I-am văzut ani de zile în tribunele oficiale, i-am admirat sau contestat. Vocile lor însă au contat şi sunt secvenţe din filmul unei naţiuni la Centenar. Vorbim de foşti înalţi demnitari ai statului român, ale căror poveşti le vom asculta, în exclusivitate, la Observator. Fostul premier Adrian Năstase ne spune ce înseamnă Ziua Naţională pentru el. Avem amintirile primului moţ care a condus Capitala şi vremelnic Guvernul, Victor Ciorbea dar şi un mesaj de suflet de la fostul preşedinte Ion Iliescu.
Un model pe care fostul premier Adrian Năstase îl invocă în semn de respect. O filă de istorie care l-a inspirat să îşi găsească un loc în tribuna înalţilor demnitari care au condus România în ultimii o sută de ani.
Adrian Năstase: Îmi aduc aminte cu emoţie despre acele momente, pentru că sunt şi momente când intri în contact cu cei care vin să sărbătoarească, oameni simpli, oameni care au profund conştiinţa unei sărbători naţionale
Pentru omul politic Adrian Năstase, un moment cu totul inedit, a avut loc la 1 Decembrie 2002, în Budapesta.
Adrian Năstase: Am ciocnit un pahar de şampanie împreună cu liderii de atunci ai Ungariei, sărbătorind Ziua Naţională a României. A fost pentru mine un moment emoţionant, pentru că să sărbătoreşti Ziua de 1 Decembrie la Budapesta acum, dar şi poate înainte era aproape, în mod evident, un lucru imposibil.
Fostului premier Victor Ciorbea, festivităţile de Ziua Naţională de după Revoluţie, i-au rămas adânc întipărite în memorie.
Victor Ciorbea: Am fost prezent chiar la 1 decembrie 1990, în calitate de lider sindical, şi am stat chiar la circa 2-3 metri în spatele preşedintelui Iliescu. A fost acel moment penibil, când la un semn al unui tânăr lider, în timp ce vorbea seniorul Corneliu Coposu nişte grupuri de la Vatra Românească au început să-l huiduie.
Ion Iliescu: România Mare, cu toate evenimentele dramatice care au urmat unirii, a fost și este un proiect de succes, a rezistat, poate singurul, la proba timpului. Cel mai mare dușman al proiectului nostru național este abordarea conflictuală a oricărei decizii, a oricărui proiect.