Antena LIVE

Noutăţi şi produse delicioase la cel mai mare târg de agricultură din România

Curcan copt în jar, cârnaţi boiereşti sau muşchiulet cu fistic. Sunt doar câteva dintre produsele care cuceresc gusturile românilor, la cel mai mare târg dedicat agriculturii. Clienţii caută mâncare de calitate, pentru care plătesc în plus dacă au garanţia că nu conţine aditivi şi conservanţi.

De la 30.10.2019, 20:33

Curcan copt în jar, cârnaţi boiereşti sau muşchiulet cu fistic. Sunt doar câteva dintre produsele care cuceresc gusturile românilor, la cel mai mare târg dedicat agriculturii. Clienţii caută mâncare de calitate, pentru care plătesc în plus dacă au garanţia că nu conţine aditivi şi conservanţi. Aşa au înflorit multe afaceri de familie cu specialităţi autentice. 

Afumate cu lemn de fag, trecute prin fistic, pentru savoare, şi condimentate pentru gust, aceste delicatese din carne au fost cele mai căutate produse la cel mai mare târg dedicat agriculturii. 

Marius Verdeşi, producător specialităţi tradiţionale din carne: Folosim aceeaşi metodă cu jar, cu lemn de fag, cu afumători de cărămidă, dar gusturile de multe ori trebuie armonizate. Să dai gust, arome, fără să compromiţi calitatea cărnii. Am folosit fistic, şofran sau rozmarin. Nu stăm doar în cimbru sau usturoi  

Producătorii spun că gusturile românilor s-au schimbat în ultimii ani. Se îndreaptă tot mai mult spre produse din materii prime de calitate. Iar de aici intervine priceperea bucătarilor, care se bat în reţete. 

Marius Verdeşi, producător specialităţi tradiţionale din carne: Avem piept de pui cu lămâie şi şofran, avem muşchi de vită angus copt în cărbune 

Preţul pentru o sută de grame pleacă de la opt lei. 

Aurel Simion, producător specialităţi tradiţionale din carne: Pentru a avea un popor sănătos, în primul rând pleacă de la alimentaţie. Trebuie să mâncăm sănătos. Sunt oameni care vor să mănânce sănătos. Asta înseamnă un produs mai scump, dar mănâncă mai puţin 

Şi marii jucători din industria cărnii şi-au adaptat reţetele. 

Radu Timiş, fondator companie procesatoare de mezeluri: Preţurile, sigur, au crescut. Dar am făcut o educaţie a consumatorului. Am ajuns cu multe produse chiar la 95% procent de carne sau 130, cum sunt cele crud-uscate. Adică pui un kilogram 300, după uscare rămâi cu un kilogram

În galantare găsim deja şi "oferta" pentru Crăciun. 

Adina Crăciunescu, reprezentantă producător: Carne în untură, cu jumările boiereşti, cu gama de tobe în membrane naturale

Din octombrie, românii găsesc produse tradiţionale şi în magazinele de stat deschise deocamdată în Sibiu şi Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

agricultura noutati produs recolta targ
Întrebarea zilei
Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Barajul din România care e construit într-un loc unic. Are o poveste...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Animalul pe care românii au început să-l crească. Investiția nu este mare,...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Ce este suveranitatea emoțională, calitatea care îi ajută pe oameni să fie...
spotmedia.ro
Publicat 05.05.2024
Ce nou lanţ de supermarketuri intră în România! Angajări MASIVE în mai multe...
Gandul
Publicat 06.05.2024
Cum să bem corect apă pentru a ne hidrata corespunzător. Sfaturile unui medic...
Adevărul
Publicat 05.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe....
CaTine
Publicat 05.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe...
Useit
Publicat 06.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Ce a făcut avocatul din Iași acuzat că și-a aruncat iubita de la etajul 6, în...
libertatea.ro
Publicat 06.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Pancreatita acută, un pericol după mesele copioase de sărbători. Simptome,...
Medicool
Publicat 05.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024