Profesoara din Constanţa, acuzată de elevi că vorbeşte urât şi dă note mici fără să asculte
Situaţie absurdă într-un liceu din Constanţa. De aproape doi ani, orele de matematică se desfăşoară cu sălile goale. Elevii refuză să mai intre la cursuri, din cauza profesoarei care are un comportament ciudat. Îi jigneşte, le vorbeşte urât şi le dă note mici, fără să-i asculte.
De Redactia Observator la 13.03.2019, 21:29- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Situaţie absurdă într-un liceu din Constanţa. De aproape doi ani, orele de matematică se desfăşoară cu sălile goale. Elevii refuză să mai intre la cursuri, din cauza profesoarei care are un comportament ciudat. Îi jigneşte, le vorbeşte urât şi le dă note mici, fără să-i asculte.
Deşi conducerea liceului i-a desfăcut contractul de muncă, femeia s-ar putea întoarce la catedră.
Marius Furtună, directorul liceului: Copiii prezinta situatii in care punea note de 2, fara sa fie ascultati, dupa care facea glume si zambea acelorasi copii care erau socati pentru nota primita. Era daţi afară sau împiedicaţi să bea apă sau să îşi ia anumite medicamente.
Camelia Sterea, mama unui elev: La noi a avut comportamente de genul, e fum în clasă, i-a dat afară că au maşină de fum.
Profesoara a refuzat să ofere un punct de vedere oficial. Le-a transmis reporterilor Observator că nu ea, ci părinţii copiilor au nevoie de psiholog.
Comisia de Disciplină a liceului a cerut desfacerea contractului de muncă, însă femeia a atacat decizia în instanţă şi a adus hârtii medicale potrivit cărora are dreptul să rămână la catedră.
Anca Dragomir, inspector general adjunct ISJ Constanța: Toata lumea se fereste sa dea un certificat medical in care sa spuna ca un cadru didadctic nu poate sa-si mai desfasoare activitatea la catedra.
Deseori, hârtiile care arată că un profesor este apt să se ocupe de educaţia copiilor se obţin în câteva minute.
Reporterul Observator a obţinut rapid fişa, în schimbul unei taxe de 35 de lei. Într-un cabinet privat de medicina muncii, doctorii i-au luat reporterului tensiunea şi i-au făcut un consult oftalmologic.
Testul psihologic obligatoriu a fost trecut.... din priviri.
Ilegalitate pe care atât Direcţia de Sănătate Publică, cât şi Inspectoratul Teritorial de Muncă o constată, dar nu o pot sancţiona. Dosarele medicale sunt confidenţiale.
Marian Becheanu, directorul adjunct al ITM Constanţa: Noi verificam si luam de bun documentul considerandu-l ca e eliberat de buna credinta si in spiritul legii.
Între buna credinţă şi lege e cale lungă. Un cerc vicios din care pierd doar copiii în faţa cărora se prezintă la ore profesori care au trecut superficial testele psihologice.