Profesoara înregistrată în timp ce îşi jignea elevii s-a întors la catedră
Profesoara înregistrată în timp ce jignea elevii s-a întors la catedră. E angajată într-un liceu din Bucureşti, după ce a fost dată afară din alte patru şcoli, din cauza comportamentului. Din păcate, Legea Educaţiei le permite profesorilor, chiar dacă sunt concediaţi, să se întoarcă în clasă.
De Redactia Observator la 09.04.2019, 22:42Profesoara înregistrată în timp ce jignea elevii s-a întors la catedră. E angajată într-un liceu din Bucureşti, după ce a fost dată afară din alte patru şcoli, din cauza comportamentului. Din păcate, Legea Educaţiei le permite profesorilor, chiar dacă sunt concediaţi, să se întoarcă în clasă. Este nevoie de un simplu test psihologic, de multe ori superficial. O lacună pe care ministrul Ecaterina Andronescu promite s-o rezolve printr-o nouă lege.
"Vă dau la toţi 2, de la un capăt la altul! Naţie de mahalagii, de prost crescuţi, cu aere de genii, ăştia sunteţi", sunt cuvintele grele pentru care profesoara de tehnologie din Sectorul 6 din Bucureşti a fost dată afară de la două şcoli anul trecut.
Nu era prima ei ieşire violentă. Elevii altor două unităţi au protestat din cauza comportamentului său agresiv.
Profesoara care îşi jignea elevii a revenit în sistem
Smaranda Partenie, directoare Şcolii Sf. Andrei: Nu au trecut nici două săptămâni şi am început să înregistrăm la secretariatul unităţii recolamaţii, plângeri şi sesizări din partea părinţilor
Femeia a fost concediată. Nimic nu a împiedicat-o, însă, să se angajeze la o altă şcoală din Bucureşti, unde continuă să facă victime.
Noii ei elevi se plâng că profesoara "este foarte rea, dă note mici, înjură. Logic că au dat-o afară, e mai rea, mai impulsivă. Am cerut să merg la baie şi a început să ţipe la mine".
Legea Educaţiei Naţionale le permite profesorilor să se întoarcă la catedră, în alte şcoli, indiferent de motivul pentru care au fost concediaţi.
Marina Manea, purtător de cuvânt ISMB: Atâta vreme cât nu există o sentinţă judecătorească de condamnare penală care să stabilească o pedeapsă complementară pentru acest profesor, atunci acest profesor poate să meargă să susţină examenul de titularizare şi să obţină angajarea
Eugen Ilea, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale de Părinţi: Este o lacună în legislaţie. Noi am atras atenţia încă din urmă cu doi ani
Profesorii se pot reangaja dacă trec testul psihologic
La angajare, un profesor are nevoie de un dosar care să conţină în primul rând actele doveditoare ale examenului de titularizare împreună cu notele obţinute acolo.
Următorul pas pe care trebuie să îl treacă este examenul psihologic. Cei mai mulţi, într-adevăr, obţin calificativul apt, dar urmează şi a doua parte care obţine calificativul apt cu recomandare.
Chiar şi aşa, directorii şcolilor sunt obligaţi să îi primească pe aceştia la catedră.
Dar examenul psihologic este de cele mai multe ori superficial, spune chiar Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: Vom avea schimbări în noua lege. M-am convins că ele sunt absolut necesare
Până atunci, elevii şi părinţii rămân deocamdată doar cu o promisiune.