Câţiva producători din Sibiu au decis să-şi deschidă propriul magazin de bunătăţi
În Sibiu, într-un spaţiu care aminteşte parcă de cămara bunicii, pâinea proaspătă, coaptă pe vatră, brânzeturile şi borcanele cu miere îşi aşteaptă în fiecare zi clienţii. Câţiva producători locali au decis să facă echipă şi să-şi deschidă propriul magazin.
De Redactia Observator la 13.12.2019, 16:47În Sibiu, într-un spaţiu care aminteşte parcă de cămara bunicii, pâinea proaspătă, coaptă pe vatră, brânzeturile şi borcanele cu miere îşi aşteaptă în fiecare zi clienţii. Câţiva producători locali au decis să facă echipă şi să-şi deschidă propriul magazin.
Astfel produsele lor cu gust unic nu mai trec prin mâinile intermediarilor. Iar clienţii sunt fericiţi că preţul este mai mic decât în marile magazine.
Cârnaţii de mangaliţa, şunculiţa afumată şi brânzeturile sunt doar câteva dintre bunătăţile cu care se mândresc producătorii locali din Mărginime.
Lucian Mihalache, administrator magazin: Filosofia acestui magazin s-a născut din dorinţa producătorilor de a-şi vinde direct marfa către consumatori. Este un concept nou. Suntem o asociaţie între mai mulţi producători. Avem brânză de capră. Telemeaua de Sibiu, cea autentică.
Nu doar carnea şi brânzeturile se cumpără din magazin, ci şi verdeţurile proaspete. Sunt culese zilnic dintr-o seră de lângă lângă Sibiu.
Diana: De sezon: ceapă verde, usturoi verde, mărar, pătrunjel, mix asiatic, spanac, rucola. Pe lângă toate produsele din carne sunt binevenite
Clienţii sunt deja mulţi, la fel şi planurile de viitor. Proprietarii magazinului vor să organizeze degustări şi chiar să gătească pentru cei ce duc dorul bucatelor tradiţionale.
Lucian Mihalache, proprietar magazin: Spaţiul acesta va fi un adevărat food hub. Vrem să creăm şi evenimente cu specific gastronimic şi în acelaşi timp să putem să procesăm sau să preparăm produsele din magazin.
Client: Am cumpărat cârnaţi de managaliţa. Foarte buni. Am luat pe degustate şi e foarte bun.
Un kilogram de slanină din porc costă 30 de lei, iar unul de cârnaţi tradiţionali - 59 de lei.
Cât despre brânzeturi, telemeaua de Sibiu se vinde cu 36 de lei, iar kilogramul de caşcaval costă 42 de lei.