Raiul celor mici, într-un sat din Harghita. Copiii se pot juca și hrăni animalele pe care, cei mai mulți le-au văzut doar în cărți
Ştim cu toţii că animalele se pot transforma în cei mai buni prieteni ai copiilor. Însă când cele domestice bat palma cu cele sălbatice, spectacolul este garantat. La fel şi fericirea celor mici. Un astfel de loc există într-o localitate din judeţul Harghita. Este, de fapt, un parc unde turiştii primesc, pe lângă biletul de intrare, un castron cu cereale pentru a hrăni animalele.
De Redactia Observator la 26.04.2021, 08:55- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Primul lucru pe care îl sesizezi când ajungi în Subcetate, un sat pitoresc din Harghita, este aerul curat. Peisajul vine apoi să completeze perfect o zi de relaxare pe tărâmul transilvănean. Iar zecile de animale, domestice şi sălbatice, fac deliciul copiilor. Cei mai mulţi dintre ei le-au văzut doar în cărţi sau în desenele animate.
Mamă: Hai să prindem unul. Uite, îl vrei pe ăsta? Îl mângâi? Aşa, pe spate, uşor.
Tolănite pe iarbă sau zburdând în ţarcuri, mai prietenoase sau, mai degrabă, cu chef de somn, animalele cucersc rapid orice copil. Aşa se face că parcul devine rapid raiul celor mici pentru că, aici, au ocazia să se joace cu ele, să le mângâie sau să le hrănească.
Părinți: Este o inițiativă foarte bună, nouă ne place foarte mult că putem ieși în natură cu copiii și lor le place foarte mult.
Părinți: Mi se pare foarte potrivit pentru perioada în care trăim. Chiar plăcut, copiii sunt încântați de tot ce se întâmplă aici.
Şi nu doar cei mici au fost fascinaţi de animale. Şi părinţii au fost. furaţi de peisaj. S-au transformat, pentru o zi, în. copii şi au umplut telefoanele cu fotografii.
Proprietarul parcului de animale povesteşte că iniţiativa a fost creată de pandemie.
Babos Zsolt proprietar: Turismul străin s-a oprit și ne-am gândit ce putem să facem pentru turismul local. Am cerbi lopătari, cerbi carpatini, iepuri, miei, capre, cal, pisică, găini.
Deşi a luat naştere recent, parcul este vizitat, zilnic, de zeci de turişti.