Regulile pentru un selfie perfect. La ce oră trebuie să-l faceţi, astfel încât să arătaţi cât mai bine
În ziua de azi, oricine e în stare să-şi facă un selfie. Asta nu înseamnă că este şi cel mai reuşit din lume. Fotografii s-au pus de acord asupra faptului că ora cea mai bună pentru a-ţi face singur o poză este înainte să apună soarele, când lumina este aurie.
De Redactia Observator la 21.02.2020, 17:32- Reguli pentru un selfie reuşit, în funcţie de momentul zilei.
- Specialiştii şi-au exprimat opinia şi despre filtrele folosite.
În ziua de azi, oricine e în stare să-şi facă un selfie. Asta nu înseamnă că este şi cel mai reuşit din lume. Fotografii s-au pus de acord asupra faptului că ora cea mai bună pentru a-ţi face singur o poză este înainte să apună soarele, când lumina este aurie.
Dar nu este singura regulă de care trebuie să ţineţi seama. Specialiştii spun că nici filtrele nu sunt ceea ce trebuie, mai puţin cele care sunt instalate deja în telefonul inteligent pe care îl deţineţi.
Să îţi faci un selfie nu mai este ceva ieşit din comun. Pentru mulţi oameni a devenit chiar o rutină zilnică. Însă cei care nu pot să reziste o zi fără să-şi facă o fotografie sunt tinerii. Selfie-ul perfect nu este foarte uşor de obţinut. Trebuie să respectaţi nişte reguli.
Marian Luchian - fotograf: Un rezultat bun depinde atât de cameră, să aibă mai mulţi megapixeli, să aibă o apertură deschisă, dar depinde foarte mult și de softul telefonului să ajute acea cameră să genereze un rezultat clar şi plăcut.
Lumina naturală este şi ea importantă pentru că scoate în evidenţă trăsăturile feţei. Dincolo de cameră, ne putem edita pozele pentru a ajunge la rezultatul scontat, dar e indicat să nu le prelucraţi prea mult.
Marian Luchian - fotograf: Calitatea fotografiei va scădea de fiecare dată când aplicăm un filtru sau de fiecare dată când aplicăm orice formă de editare. Un filtru nu ţine cont de trăsăturile fiecăruia, este indiscriminator, prin urmare va şterge tot de pe faţa noastră dacă nu suntem atenţi atunci când îl aplicăm.
Psihologii împart persoanele care îşi fac selfie în cei care folosesc poza pentru autoanaliză şi cei care caută validare.
Cătălin Dimofte - psiholog: Aţi văzut că sunt acele persoane care îşi fac mai multe poze şi caută să vadă acea poză care este perfectă, pe care ar accepta-o ceilalţi. Aceste persoane fac asta pentru că nu au încredere în ei, pentru că nu sunt mulţumiţi de ei şi pentru că vor să creeze o altă imagine despre ei înșiși.
Dincolo de mesaj, selfie-urile au şi o istorie. Primul selfie a fost realizat în 1893 de un fotograf american, iar primul selfie din spaţiu a fost realizat în 1966 de un astronaut. Conceptul a evoluat odată cu tehnologia. Astăzi afișăm poze cu mesaj subiectiv în locul comunicării clasice.
În orice caz, majoritatea camerelor foto ale telefoanelor inteligente dispun de filtre și efecte care să ne ascundă imperfecţiunile şi să suplinească lipsa de lumină potrivită atunci când este cazul.