În plin sezon estival, Autostrada Soarelui intră în reparaţii
Este oficial. Încep lucrările de modernizare pe Autostrada Soarelui, cel mai circulat drum de mare viteză în sezon estival. Compania de Drumuri a semnat ieri contractul cu cele două firme- responsabile de lucrări, iar săptămâna viitoare se va stabili şi data în care muncitorii vor ieşi pe şantier.
De Redactia Observator la 08.06.2019, 10:11Este oficial. Încep lucrările de modernizare pe Autostrada Soarelui, cel mai circulat drum de mare viteză în sezon estival. Compania de Drumuri a semnat ieri contractul cu cele două firme- responsabile de lucrări, iar săptămâna viitoare se va stabili şi data în care muncitorii vor ieşi pe şantier. Se va lucra pe două loturi între Bucureşti şi Fundulea, porţiuni pline în acest moment de gropi. Iniţiativa a iscat însă controverse. Cei din turism susţin că lucrările vor afecta traficul spre mare, iar numărul turiştilor va scădea semnificativ. Termenul de modernizare a celor aproape 30 de kilometri de drum este de doi ani.
Aşa arată la început de vară drumul spre mare. Ieri după amiază, oricine a vrut să ajungă pe litoral a avut nevoie de răbdare. Pe Autostrada Soarelui se lucrează de zor, dar greu, iar lucrările sunt de durată.
Patronii de pe litoral, nemulţumiţi de decizia CNAIR
În timpc ce turiştii sunt resemnaţi, hotelierii vor să protesteze. Cer demisia celor din conducerea CNAIR şi sunt hotărâţi să amâne plata dărilor la stat dacă lucrările nu se vor încheia până pe 15 Iunie.
Mohammad Murad, preşedinte FPTR: Am simţit că există o neglijenţă totală chiar până la limita nesimţirii pentru că erau 20 de kilometri închişi pe un sens şi se circula foarte greu. Să nu plătim cât timp aceste lucrări continuă să depăşească 15 iunie. Nu mai plătim tot ce înseamnă taxe generale, adică tot ce nu aparţine zonei locale
Dragoş Răducanu, hotelier: Nu numai că ne vom alătura, dar vom solicita FPTR-ului să extindă această acţiune şi asupra sudului litoralului pentru că sudul este vitregit de două ori, o dată pentru că se ajunge foarte greu la Constanţa şi după aceea drumul de la Constanţa la Mangalia este o adevărată aventură
Revolta hotelierilor e cu atât mai mare cu cât se tem că şi numărul turiştilor poate scădea.
Camelia Ciurea, director agenţie de turism: În curând vom resimţi şi noi acest efect. Vă daţi seama că un drum de două ore de la Bucureşti la Constanţa va ajunge în curând la trei, patru ore. Turiştii vor fi descurajaţi să mai vină pe litoralul românesc
Anca Nedea, consultant în turism: Trebuie să înţelegem şi pentru cei care nu au şcoală în turism că accesibilitatea este una din condiţiile fără de care nu se poate creşterea unei destinaţii
Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Acum avem două variante: ori o facem, ori nu o facem. Problema care îmi atrage mie atenţia e că înainte, când nu se făcea, nu se cerea demisia directorului. Acum, când se face, se cere demisia directorului, deci ce să înţelegem noi?
Iar alternativele la autostradă lasă şi ele de dorit. Pe calea ferată, turiştii reclamă condiţiile, iar curse aeriene sunt doar două anul acesta, de la Cluj şi Satu Mare.
Dacă se va ajunge la ameninţarea hotelierilor, greva fiscală ar fi o premieră.