Cinematografele de tip drive-in revin la modă, din cauza restricțiilor care au închis sălile de spectacole
Timpuri noi la şcoală, timpuri noi şi în divertisment! Artiștii și organizatorii de evenimente au găsit o cale de a scoate atât filmul, cât și muzica, în aer liber! Și asta la cererea publicului, care își dorește să iasă din casă.
De Redactia Observator la 11.05.2020, 22:17- TIFF ar putea fi organizat în august, grație proiecțiilor în aer liber.
- Un cinematograf de tip drive-in ar urma să fie ridicat la Galați.
Modelul e luat de afară, acolo unde cinematografele "drive in", populare în anii 70, au renăscut și par să fie soluția unei evadări artistice de criză.
După modelul cinematografelor americane, Delia organizează un concert drive-in. O premieră pentru România. Publicul o va putea asculta pe artistă la Romexpo, din maşină.
Delia, cântăreaţă: O să fie interesant pentru că, dacă stau bine să mă gândesc, eu nici măcar la un drive cinema nu am fost niciodată! Nici nu ştiu cum e! Voi sunteţi într-o maşină şi eu sunt pe scenă şi încerc foarte tare să mă concentrez pe această conexiune.
În timp ce spectacolele în săli sunt interzise, cele în aer liber câştigă tot mai mult teren. Organizatorii TIFF sunt încrezători că festivalul de film va putea fi ţinut anul acesta, deoarece proiecţiile sunt în aer liber. Deși fusese anunţat la sfârşitul lunii mai, TIFF va fi decalat pentru luna august.
Tudor Giurgiu, regizor/ organizator TIFF: Proiecţiile în aer liber sunt cartea câştigătoare în ţara asta pentru că proiecţiile în aer liber dau şansa, mai ales, dacă vorbim de un spaţiu generos, distanţării, nu rişti să ai probleme cu aerisirea.
Pe acelaşi principiu, lângă Bucureşti va fi inaugurat un cinematograf drive in, dar şi un parc de evenimente.
Cristian Hossu, manager parc evenimente: Aproape în fiecare zi vom avea evenimente de tip cinema, vom avea concerte, stand-up, concerte de muzica clasică, inclusiv pentru copii.
Dacă vreți să vedeți un film, într-un cinematograf drive–in, trebuie să știți că aveți nevoie de bilet ca și în cazul cinematografelor indoor. Mai mult, locurile sunt limitate. Pe pajiștea pe care noi ne aflăm au loc 160 de mașini, la o distanță impusă de trei metri, iar pe toată perioada proiecției nu aveți voie să vă dați jos din mașină. Dacă veți dori apă sau mâncare, veți fi serviți la geam.
O inițiativă asemănătoare găsim şi la Galaţi.
Pe platoul din fața Sălii Sporturilor din Galați ar putea fi instalat ecranul uriaș cu o dimensiune de 14 pe 7 metri. Aici ar putea veni gălățenii și ar putea viziona filme, din mașină însă. Acest concept de Drive in nu este unul nou, el a fost foarte popular în Statele Unite, între anii 1960 și 1970.
Danemarca este prima ţară care a inaugurat concertele drive in, iar la Tokyo sau Berlin, oamenii se bucură de proiecţii pe clădiri încă de la inceputul izolarii.