Roșii coapte cu apă caldă din pămănt
Roşii coapte cu apă din străfundurile pământului! Se-ntâmplă în cele două sere din comuna Livada de Bihor, unde încălzirea celor aproape 50 de mii de plante se face prin apa extrasă de la aproape trei mii de metri.
De Redactia Observator la 01.02.2014, 20:54- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
În plină iarnă geroasă, în doar câteva zile, începe recolta roşiilor în cele două sere de lângă Oradea.
Nici nu-i de mirare, când primesc ce au nevoie. În fiecare noapte, temperaturile din seră ajung la 16-17 grade Celsius, iar ziua chiar şi la 24.
Cu ajutorul acestei ape geotermale, care de la 2400 de metri adâncime vine cu temperatură de 80 de grade, trece printr-un schimbător de căldură în circuitul secundar cu care sunt încălzite serele, spune Kelemen Francisc, inginer de seră.
Peste 50 de tone de roşii coapte datorită apei de sub pământ s-au vândut în luna decembrie pe piaţa din România.
De la începutul lui ianuarie, angajaţii din seră recoltează în fiecare săptămână, de câte două ori.
Preţul de pornire de la noi este de şase lei cu TVA.
Cele două sere din comuna Livada sunt singurul loc din ţară unde roşii se coc în timpul sezonului rece cu apă caldă din pământ.