Românii, aşteptaţi să cheltuie peste 300 de milioane de euro de Black Friday
Au început pregătirile pentru Black Friday. Oficial, la noi, Vinerea Reducerilor va fi pe 15 noiembrie. În realitate, unele magazine au dat deja startul promoţiilor. Se anunţă cel mai spectaculos Black Friday din istorie, cu vânzări de peste 300 de milioane de euro.
De Redactia Observator la 04.11.2019, 20:40Au început pregătirile pentru Black Friday. Oficial, la noi, Vinerea Reducerilor va fi pe 15 noiembrie. În realitate, unele magazine au dat deja startul promoţiilor. Se anunţă cel mai spectaculos Black Friday din istorie, cu vânzări de peste 300 de milioane de euro. Înainte să începeţi cumpărăturile on-line, fiţi atenţi pe ce site-uri intraţi! Hackerii vă pot goli conturile! Cum să ne ferim de ţepe, aflăm în materialul următor!
În România, Black Friday a adus anul trecut încasări de 250 de milioane de euro! Anul acesta, marii retaileri estimează cifre şi mai spectaculoase, de până la 300 de milioane. Sunt anunţate reduceri la telefoanele şi televizoarele inteligente, la aparatele electrocasnice şi la haine, dar şi la maşini, bijuterii sau vacanţe. Se aşteaptă vânzări de 10 milioane de produse în numai câteva zile.
Înainte să cumpărăm ceva, este bine să urmărim evoluţia preţului produsului respectiv. Datele de la Consiliul Concurenţei arată că anii trecuţi între 30 şi 80 la sută dintre reducerile afişate de Black Friday au fost unele mincinoase.
Şi Poliţia Română ne spune să fim atenţi în această perioadă. A fost emis chiar un ghid de Black Friday, iar primul sfat este să nu accesăm site-uri sau link-uri obscure apărute în mail.
Este suficient un simplu click, iar telefonul sau calculatorul dumneavoastră ar putea fi virusate.
Există şi campanii ce se împrăştie prin reţelele de socializare, acele reclame pe care le vedeţi cu produse fictive. Utilizatorul pe telefon alege să dea click pe reclamă, nu vede dacă linkul este fraudulos sau nu şi atunci riscă să cumpere un produs fictiv.
Pentru cumpărăturile on-line este indicat să folosim reţeaua de internet de acasă, care este cea mai sigură. Hackerii pot acţiona prin reţelele wi-fi gratuite, de prin oraş. Pentru achiziţii, poliţiştii ne recomandă să alegem serviciile de curierat cu plata ramburs ce permit deschiderea coletului la primire.
Cei care optează pentru plata on-line sunt sfătuiţi să aibă un card special pentru aşa ceva. Mai exact, din cardul de salariu să pună o anumită sumă de bani pe acest al doilea card şi cu acesta să facă plăţile. Astfel, în cazul unui atac informatic, aţi avea o pagubă mult mai mică.
O analiză arată că românii vor pune, în acest an, accentul pe calitate şi abia apoi va conta preţul.