Din ce în mai mulţi români renunţă la prânzul din restaurante luxoase, pentru cel servit în curte (Video)
În timp ce unii nu concep să ia masa decât în restaurantele la modă, alţii îşi doresc să savureze prânzul sau cina în locuri cât mai rustice. Asta nu înseamnă că vor mânca numai preparate tradiţionale.
De Redactia Observator la 24.06.2019, 17:43În timp ce unii nu concep să ia masa decât în restaurantele la modă, alţii îşi doresc să savureze prânzul sau cina în locuri cât mai rustice. Asta nu înseamnă că vor mânca numai preparate tradiţionale. În unele locuri, pot avea parte de nişte brunch-uri cât se poate de exotice, servite în curte, la umbra copacilor.
În decorul medieval din satul Cincşor, îi întâlnim pe chef Rezza şi pe chef Adrian. Ei pregătesc pentru oaspeţi un meniu persan.
Cina este organizată într-o şură săsească, transformată în salon. Invitaţii aşteaptă cu nerăbdare să guste din delicatesele bucătarilor. La aperitiv: pacheţele cu sos de şofran.
Chef Rezza Munteanu: Folosesc un sos pentru aceeaşi farfurie, un sos de şofran şi piure de păstârnac şi chipsuri păstârnac.
Reporter: Avem vreun ingredient secret?
Adrian Bocşu, bucătar: Un ingredient secret? Şi dacă e secret, nu-l spunem.
Chef Rezza Munteanu: Piper roz e secretul, că e mult mai aromatic şi un pic picant.
Organizatorii au vrut să combine rafinamentul bucătăriei occidentală cu aromele orientale. Totul cu ingrediente locale.
Organizator eveniment: Combinaţiile de carne cu ceva mai dulce, cu mirodenii vine pe de-o parte din bucătăria austriacă, dar vine bineînţeles şi din posibilitatea de a accesa aceste mirodenii pentru bucătăria autohtonă
La final, invitaţii s-au îndulcit cu cremă de smântână cu miere de de albine, biscuit crocant şi dulceaţă de rubarbă. Cina în natură a avut un preţ fix, 160 de lei de persoană.
Pe Valea Crişului, sunt în vogă brunchurile dar cu produse tradiţionale. La mese, participă turişti şi oameni din sat.
Turiştii plătesc între 150 şi 250 de lei. Evenimentele culinare au loc în fiecare weekend de primvără până toamna.