SPECIAL: Romanii platesc o treime din venituri pe alimente
Socoteala de la statistica nu se potriveste cu cea din targ. Oficial, platim un leu din trei castigati pentru alimente. Practic, lucrurile arata altfel. Alimentele ocupa un loc tot mai mare in cosul zilnic. Oamenii renunta la haine, la vacante si amana plata facturilor doar ca sa poata cumpara mancare.
De Redactia Observator la 14.03.2013, 22:18- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Dintre toti europenii, romanii sunt nevoiti sa dea cea mai mare parte din venituri pe mancare. Cifrele seci spun 31 la suta. In realitate insa, mai mult de jumatate.
Acasa, gospodina face adevarate miracole pentru ca mancarea sa ajunga cat mai mult.
In Bucuresti, aceeasi situatie. Alimentele "devoreaza" cea mai mare parte a veniturilor. “Cred ca mai mult de 80 la suta din salariu il dam pe mancare, stiti cum e, ne reducem de la toate dar de la mancare mai putin d-asta si muncim, ca sa avem ce sa mancam”, spune o gospodina.
Iar dupa alimente, urmeaza lista lucrurilor care sunt cumparate mai rar: haine sau incaltaminte.
Parca in ciuda statisticii oficiale, alimentele cantaresc tot mai greu in bugetul unei familii.
Chiar daca romanii isi dau majoritatea banilor pe alimente, fermierii stau cu marfa nevanduta.
Speranta ca dupa ce vor termina cumparaturile pentru alimente vor ramane cativa lei si pentru alte lucruri. La urma urmei suntem europeni. Iar statisticile… Din nou statisticile, spun ca un european plateste jumatate din cat da un roman pentru mancare.