S-au întors băcăniile!
Băcăniile de odinioară revin în forţă, dar cu o nouă înfăţişare. Băcanii aduc bunătăţi autohtone de la cei mai buni producători din ţara, iar marfa se vinde cât ai clipi.
De Redactia Observator la 08.08.2015, 19:59Băcăniile de odinioară revin în forţă, dar cu o nouă înfăţişare. Băcanii aduc bunătăţi autohtone de la cei mai buni producători din ţara, iar marfa se vinde cât ai clipi.
Bunătăţile, proaspete şi preparate după reţete tradiţionale, se găsesc într-o băcănie din Capitală. Marius, proprietarul, colindă toată ţara pentru a găsi cei mai buni producători de la care să le aducă.
Băcanul are deja clienţi fideli, care vin şi din afara Bucureştiului pentru produse de calitate. Iar afacerea merge bine chiar dacă preţurile sunt ceva mai piperate. O sută de grame de cârnaţi de Mangaliţa se vinde şi cu 9 lei, iar brânza de burduf în coajă de brad are un preţ de 49 de lei pe kilogram. Borcanele cu gem costă 23 de lei, iar acelaşi preţ îl are şi zacusca.
Liviu Oprea şi-a deschis băcănia în urmă cu 4 ani. Ideea i-a venit după un concediu petrecut în Ardeal, unde a gustat din bunătăţile locului. S-a gândit imediat să aducă gustul tradiţional şi în Bucureşti.
Produsele tradiţionale se prepară în cantităţi mici şi se vând rapid. Vânzările se fac pe principiul primul venit, primul servit.