Școala online, cu pericole vechi
Piraţii cibernetici pot profita de faptul că, din curiozitate, aceştia vor intra şi pe tot felul de site-uri care le atrag atenţia.
De Redactia Observator la 15.09.2020, 17:22- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Piraţii cibernetici pot profita de faptul că, din curiozitate, copiii vor intra şi pe tot felul de site-uri care le atrag atenţia. Specialiştii recomandă părinţilor ca dispozitivele destinate lecţiilor online să fie monitorizate cu ajutorul unor aplicaţii speciale.
Prea mulţi copii din România stau ore întregi pe Internet, iar acum fac şi şcoala online. Ceea ce înseamnă şi mai mult timp de petrecut pe net. Problema este că nu toţi părinţii ştiu cum funcţionează tehnologia de vârf, astfel încât să-şi înveţe copiii ce trebuie să facă pentru a nu deveni victimele infractorilor.
Sorin Stănică - comisar de poliţie: Lipsa de experienţă de viaţă îi face ca uneori să nu perceapă toate pericolele cu care se pot confrunta în mediul online. Fie ca vorbim de cyberbullying, de incercare de a fi racolaţi, de fraude în mediul online.
Cel mai bine este ca pe fiecare dispozitiv să fie instalate aplicaţii de control parental.
Mama Amaliei: Telefonul foloseste aplicatii adecvate varstei ei. Exista control parental cu limita de varsta 12 ani. Nu are youtube, are youtube kids.
Unii părinţi intenţionează să instaleze astfel de aplicaţii şi pe tabletele primite de la şcoală.
Părinte: Dacă ni se acceptă intervenţia pe tabletă, desigur vom instala o aplicaţie similară cu cea de pe telefoane.
Dar nu va fi nevoie, pentru că tabletele au - din start - o lungă serie de restricţii.
Alex Bălan, şef cercetare securitate cibernetică: Din ce am înţeles în contextul tabletelor furnizate de primărie, este permis accesul la youtube.
În plus, tabletele au deja propriul sistem de protecţie.
Alex Bălan, şef cercetare securitate cibernetică: Cei care au instalat şi au setat tabletele au pus această tehnologie numită MDM, vine de la mobile device management. Cu alte cuvinte, poate restricţiona accesul la aplicaţii, poate restricţiona să fie instalate şi folosite doar anumite aplicaţii, are control deplin.
Asta înseamnă inclusiv că ar putea localiza elevul şi i-ar putea porni camera web şi microfonul.