Senzor de poluare, creat de șase elevi pasionaţi de IT, din Cluj-Napoca
Şase elevi pasionaţi de IT, din Cluj-Napoca au inventat o aplicaţie foarte folositoare zilelor noastre! Au început prin a crea un senzor sub forma unui norişor care îşi schimbă culoarea de fiecare dată când aerul este poluat.
De Redactia Observator la 19.11.2019, 15:18Şase elevi pasionaţi de IT, din Cluj-Napoca au inventat o aplicaţie foarte folositoare zilelor noastre! Au început prin a crea un senzor sub forma unui norişor care îşi schimbă culoarea de fiecare dată când aerul este poluat. De aici au dezvoltat şi o aplicaţie interesantă, care-ţi sugerează la ce metode să recurgi în caz că aerul devine nociv. Invenţia lor a fost premiată cu locul întâi la concursul anual "Descoperă-ţi pasiunea în IT". Iar adolescenţii promit că acesta este abia începutul unei cariere în domeniul IT!
Norişorul cibernetic realizat de cei şase elevi pasionaţi de IT comunică aplicaţiei de fiecare dată când calitatea aerului se modifică. Iar din aplicaţie, tinerii primesc notificare. De asemenea, la fiecare schimbare a calităţii aerului, norişorul îşi schimbă culoarea.
Cu ajutorul aplicaţiei, oamenii pot afla ce soluţii sa ia atunci când aerul este poluat.
Tinerii au muncit aproximativ şapte luni în echipă pentru acest proiect, coordonaţi de un mentor de la o firmă specializată în IT. Fiecare dintre ei a avut o sarcină clară.
Antonia Hegheş: M-am ocupat de partea de bussines, am conceput bussines planul. care conţine foarte multe date despre aplicaţia noastră. Despre modul în care vom face bani din această aplicaţie.
Rus Bogdan elev: Am lucrat la meniul principal, unde avem nişte tabele care ne arată calitatea aerului, în timp. până la maxim 7 zile ne arată.
Reporter: V-aţi gândit că o să ajungeţi să luaţi premiul întâi?
Carla Todoran: Am vrut să nu ne facem aşteptări mari din prima, pentru că ne-am gândit că o să fim dezamăgiţi dacă ne făceam aşteptări prea mari taie
Pentrul locul întâi câştigat la concurs fiecare elev a primit un premiu de 600 de lei.
Crina Salanţu, profesor de informatică: Aceşti copii sunt copii pasinaţi de informatică şi sunt foarte creativi. şi doresc tot timpul mai mult, mai mult, mai mult. Ei au lucrat toată vara la acest proiect, deci au sacrificat o vacanţă.
Aplicaţia nu este încă lansată pe Internet, dar, în viitor, elevii vor să o vândă cu 29 de dolari.