Sezonul legumelor româneşti este pe sfârşite
Toamna călduroasă a fost o gură de aer pentru producători. După ce ploile din primăvară le-au stricat socotelile, toamna a fost mai blândă cu ei. Oamenii au şi acum în solarii roşii, ardei şi castraveţi.
De Redactia Observator la 22.10.2014, 07:49Toamna călduroasă a fost o gură de aer pentru producători. După ce ploile din primăvară le-au stricat socotelile, toamna a fost mai blândă cu ei. Oamenii au şi acum în solarii roşii, ardei şi castraveţi.
Ardeii şi roşiile nu arată la fel ca legumele de acum o lună, însă producătorii sunt fericiţi că încă au ce să vândă. Dacă în primăvară, ploile au stricat socotelile producătorilor, distrugându-le o parte din culturi, toamna a fost blândă cu ei.
Dar, sezonul legumelor româneşti este pe sfârşite. Aşa că şi preţul a crescut puţin faţă de sfârşitul lunii august. Kilogramul de roşii se vinde în prezent între 3 şi 4 lei, faţă de doi lei şi cincizeci de bani, cât era la sfârşitul verii. Şi kilogramul de ardei kapia costă mai mult cu 50 de bani.
Luna septembrie a acestui an a fost cea mai caldă înregistrată în lume, de când a început măsurarea temperaturilor, în 1880, spun oamenii de ştiinţă.
Unii au profitat de toamna călduroasă din acest an şi au făcut baie în mare.