Şoferul care a intrat cu maşina în mistreţi pe Autostrada Soarelui: "Pentru mine este daună totală"
"Mistreţii ne-au sărit în faţă pe Autostrada Soarelui"! E declaraţia familiei care a fost la doar un pas de moarte, în drum spre mare, într-un impact devastator cu animalele sălbatice. De vină, acuză victimele, sunt autorităţile care nu ar fi asigurat şoseaua cu garduri de protecţie.
De Redactia Observator la 19.06.2019, 20:57- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
"Mistreţii ne-au sărit în faţă pe Autostrada Soarelui"! E declaraţia familiei care a fost la doar un pas de moarte, în drum spre mare, într-un impact devastator cu animalele sălbatice. De vină, acuză victimele, sunt autorităţile care nu ar fi asigurat şoseaua cu garduri de protecţie. Drumarii spun însă că zona este sigură. Şi totuşi, am găsit pe Autostrada Soarelui bucăţi întregi de garduri rupte, prin care vacile, oii şi porcii pot să ajungă în faţa autoturismelor.
Şoferul care a intrat cu maşina în turma de mistreţi spune că "bara de protecţie este distrusă, radiator cu aer condiţionat cu tot, far. Pentru mine este daună totală".
Şoferul implicat în accident reclamă prezenţa a cel puţin trei mistreţi pe Autostrada Soarelui
Cei doi soţi mergeau spre Constanţa, pe Autostrada Soarelui. La doar câţiva kilometri de staţia de taxare de la Feteşti, mai mulţi mistreţi le-au apărut în faţă. N-au mai putut evita impactul.
Dragoş Socaciu, şoferul autoturismului avariat: L-am văzut undeva în partea asta, deasupra capotei, după care a fost impactul şi s-au spart, au sărit air-bag-urile. Am rămas fără lumini, motorul s-a oprit. Nu am ştiut că pe acolo pot să treacă animale sălbatice. Eu am văzut un şir, un şir înseamnă cel puţin doi. Soţia mea spune că erau trei
Zulefa Socaciu, pasager autoturism avariat: Am avut impresia că animalul sau animalele au spart geamul şi au sărit pe noi. Eram uluită că în mijlocul autostrăzii am găsit animale
Au supravieţuit ca prin miracol şi au sunat imediat la 112.
Astăzi, drumarii au inspectat zona unde a avut loc accidentul. Spun că nu-şi pot explica impactul.
Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: S-a constatat că sunt garduri, gardurile sunt intacte. De asemenea, nu s-a constatat niciun animal rănit, mort, abandonat. Din punctul nostru de vedere evenimentul se află sub semnul întrebării
Am încercat şi noi să vedem cât de sigur este să circuli pe Autostrada Soarelui. Câteva vaci pasc la nici 50 de metri de şoseaua de viteză. Nu sunt supravegheate, iar gardul de protecţie de lângă autostradă este rupt. Câţiva kilometri mai departe, aceleaşi probleme.
Kilometrul 20, Autostrada Soarelui. Am găsit deja o porţiune de câteva zeci de metri fără gard de protecţie. În stânga, câmp. În spate, autostradă. Sunt bucăţi de gard fie distrus, fie ruginit. Pe această porţiune pare să nu se fi intervenit de ceva vreme.
Anual, peste 70 de kilometri de gard de protecţie dispar de pe Autostrada Soarelui
Oricând, animale sălbatice pot traversa şoseaua de viteză pe aici. Şi oricând se poate ajunge la o tragedie. În condiţiile în care greutatea unui porc mistreţ atinge 200 de kilograme, impactul cu un astfel de animal poate fi mortal.
Drumarii cunosc problema. Spun că anual doar pe Autostrada Soarelui dispar sau sunt distruşi peste 70 de kilometri de gard de protecţie.
Rolul lui este vital. Plasa, cu o înălţime de aproape doi metri, împiedică pătrunderea animalelor pe şosea. Panourile sunt folosite inclusiv ca parazăpezi pe timpul iernii.
Nu o dată, şoferi din toată ţara au fost implicaţi în accidente rutiere din cauza animalelor care le-au tăiat calea sau a ciobanilor care şi-au scos oile pe autostradă.