Doi soţi italieni ajută familiile nevoiaşe din România (Video)
Din Oradea trecem munţii în Moldova şi poposim la Suceava. Aici doi soţi italieni dau o mână de ajutor familiilor nevoiaşe din România.
De Redactia Observator la 17.06.2020, 12:18- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Momentan, centrul funcţionează din donaţii.
- Mulţi dintre cei care au avut parte de asistenţă au terminat studiile.
Pandemia i-a prins pe meleaguri mioritice, iar ultimele luni şi le-au ocupat doar cu acte de caritate. Au strâns bani pentru zeci de copii fără posibilităţi şi s-au ocupat de un centru social, ridicat tot de ei în urmă cu ceva timp.
Pe Tonino Rossi l-am găsit la treabă. Cât e ziua de lungă, munceşte alături de soţie în centrul social din Rădăuţi, ridicat chiar de ei în urmă cu nouă ani. Odată cu starea de urgenţă din martie, nu au mai putut pleca din România.
"Am lucrat în grădină, eu în casă. Angajaţii sau voluntarii n-au reuşit să vină în această perioadă." au povestit Tonino Rossi şi Fortunata Zauli.
Speră ca la finalul săptămâni să ajungă, totuşi, acasă, deşi nici România nu le e străină. Au sosit aici acum mai bine de două decenii.
Erau în vacanţă când au ajutat prima dată o familie nevoiaşă. De atunci, tot fac asta.
"Am venit în România în 1994, pentru că am vrut să vizităm mănăstirile din Bucovina, fiica noastră dorea acest lucru." au mai spus aceştia.
La centrul din Rădăuţi 50 de copii vin zilnic să mănânce, dar şi să înveţe. Tot aici pot face sport sau se pot juca. În plus, un psiholog îi consiliază permanent atât pe ei, cât şi pe părinţi. Cei mici sunt ajutaţi să nu abandoneze şcoala, iar adulţii sunt consiliaţi să nu îşi abandoneze copiii.
Sora Felicitas: Fiecare copil care vine în centru trebuie sa facă ceva, sa curețe zăpada, sa stranga o frunza și pentru fiecare acțiune primește un punct, acel punct se trasforma intr-un fel de banuţi.
Mulţi dintre cei care au avut parte de asistenţă au terminat studiile. Unii au ajuns chiar studenţi. Momentan, centrul funcţionează din donaţii.
Însă oamenii de aici au un plan. Vor să pregătească produse tradiţionale pe care să le vândă, iar banii să îi reinvestească în centrul de la Rădăuţi.