6 ani a fost torturată o femeie de soțul său, un argeșean cunoscut pe internet. A scăpat ca-n filme, cu un bilet în mâncarea copilului
După şase ani de tortură, o poveste înfiorătoare a ieşit la lumină într-o localitate din Argeş. O tânără de 34 de ani, mama a trei copii, a fost sechestrată şi umilită timp de şase ani de bărbatul pe care l-a cunoscut pe internet şi cu care s-a căsătorit.
De Redactia Observator la 08.10.2018, 20:22După şase ani de tortură, o poveste înfiorătoare a ieşit la lumină într-o localitate din Argeş. O tânără de 34 de ani, mama a trei copii, a fost sechestrată şi umilită timp de şase ani de bărbatul pe care l-a cunoscut pe internet şi cu care s-a căsătorit. Femeia era bătută şi înfometată, nu avea acte şi nu avea voie să ia legătura cu familia ei. Chinul a luat sfârşit abia după ce a reuşit să ascundă în sendvişul fetiţei un bilet, pe care l-a citit educatoarea.
Victima: Mă punea să mă pun în genunchi, să-mi cer iertare pe diverse chestii. Dacă cumva încercam să ridic capul din pământ, eram luată la bătaie.
Din 2012, tânăra mamă a trăit în sclavie. Soţul ei i-a distrus actele de identitate şi a sechestrat-o în propria locuinţă, pe care a împânzit-o cu camere de supraveghere. Femeia vorbea la comandă şi ieşea din casă doar însoţită de el.
Victima: Încuia camera cu cheia şi o punea la gât şi dormeam încuiată în cameră. Stăteam şi nespălată şi nemâncată.
Fără telefon şi izolată de lume, tânăra a reuşit abia după şase ani sa evadeze. A ascuns un bilet în sendvişul copilului, prin care cerea ajutor. Educatoarea fetiţei l-a găsit şi a alertat Poliţia.
Violeta Cosma, educatoarea: Începutul era aşa: Doamna educatoare, vă rog să mă ajutaţi, să mă salvaţi, sunteţi singura mea salvare. Nu am pe nimeni.
Florin Popa, Politia Arges: Se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie şi lipsire de libertate.
La scenele cumplite asista şi fetiţa de cinci ani. Acum, mama şi fiica au ajuns într-un centru pentru victimele violenţei domestice. Individul este însă liber şi o ameninţă chiar şi acolo.
Matei Iustinian, directorul centrului: Avem activităţi de consiliere juridică, psihologică, sociala şi facem inclusiv reabilitare socială.
Nicoleta Solomin, psihologul centrului: Iniţial fata nu comunica cu nimeni. nu răspundea la nicio întrebare, încerca să se ascundă. Se sperie şi caută să se izoleze.
În ţara noastră, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde. Aproape un milion şi jumătate de românce au de-a face cu violenţa în familie. Sunt doar cazurile raportate autorităţilor. În realitate, bilanţul este mult mai mare. Iar legea nu protejează victimele fenomenului care ne clasează în fruntea Europei.