Special! Alunițele au pierdut lupta cu medicina
Într-o perioadă în care Hollywood-ul era plin de blonde superbe, cu trăsături perfecte, o actriţă ieşea permanent în evidenţă! Se numea Marilyn Monroe, iar ce o făcea deosebită era o aluniţă care îi dădea un aer foarte senzual
De Redactia Observator la 10.02.2015, 20:26Într-o perioadă în care Hollywood-ul era plin de blonde superbe, cu trăsături perfecte, o actriţă ieşea permanent în evidenţă! Se numea Marilyn Monroe, iar ce o făcea deosebită era o aluniţă care îi dădea un aer foarte senzual
La începutul anilor '80, marii designeri aveau o problemă. Cum să o convingă pe Cindy Crawford să renunţe la aceea aluniţă pe care o considerau innaceptabilă pentru un supermodel. N-au reuşit sub nicio formă, ca dovadă că superba Cindy are şi acum aluniţa care, nu doar că nu i-a creat deservicii, dar a devenit şi semnul său distinctiv.
Deci este foarte clar că nu trebuie să renunţaţi la aluniţe doar pentru că acum, în anul de graţie 2015, e la modă să ai un ten precum porţelanul.
Totuşi, nu toate aluniţele trebuie eliminate. Însă, în momentul în care sesizaţi că, după un concediu la mare, numărul acestora a crescut sau au început să-şi schimbe forma, e bine să vă adresaţi medicilor.
"Orice modificare pe care pacientul o sesizează, trebuie verificată şi afirmat de către medicul dermatolog că nu reprezintă un pericol. Că a crescut rapid în dimensiune, că a sângerat fără motiv, că are într-o parte o pigmentare mai accentuată, că s-a depigmentat, orice atrage privirea, creşterea rapidă în dimensiuni, mai bine se prezintă la medicul dermatolog şi i se spune că este o tumore benignă, o aluniţă fără importanţă", spune Dr. Gabriela Dodan, medic specialist dermato-venerolog.
Important este să nu credeţi că vă puteţi trata acasă, prin metode băbeşti. Aveţi nevoie de o intervenţie chirurgicală. Deşi sună îngrijorător, este cea mai eficientă metodă. Pentru că - în cazul tratamentului cu laser sau în cazul cauterizării - există riscul ca aluniţa să recidiveze într-o formă mult mai urâtă decât cea iniţială.
Mai mult, în cazul intervenţiilor chirurgicale care nu, nu vă vor lăsa urme vizibile, nu există complicaţii. Singurele probleme apar din cauză că pacienţii se duc la medic mult prea târziu. Aşa că este recomandat să mergeţi anual la consult, în special dacă staţi mult la soare.