Special! Arta florilor de zahăr
În apropiere de Dej, o gospodină face flori care pot ţine luni de zile. Sunt făcute doar din ingrediente 100% naturale, şi, pe deasupra, sunt dulci. Pentru că principalul ingredient este zahărul
De Redactia Observator la 09.09.2014, 20:24În apropiere de Dej, o gospodină face flori care pot ţine luni de zile. Sunt făcute doar din ingrediente 100% naturale, şi, pe deasupra, sunt dulci. Pentru că principalul ingredient este zahărul
Trandafiri, crini, maci, bujori. La o primă privire nici nu zici că nu sunt flori naturale. Bine, nici la a doua. Şi în niciun caz n-ai crede ca sunt dulci. Pasta este făcută din zahăr pudră cu nişte ingrediente, o gumă specială, un fel de plastilină comestibilă.
Pare incredibil cum ar putea deveni artă. Primul pas este însă alegerea modelului. Aşa că doamna Marinela ne duce în propria grădină. O floare mov, în formă parcă de clopoţel, ne atrage atenţia.
Odată terminat produsul, apare şi o întrebare. Care este naturalul şi care e cel îndulcit?
Totul poate fi descris în două cuvinte. Dorinţă şi răbdare. Multă răbdare. Cât despre pasiune, a apărut doar trei ani în urmă. De profesie doamna Marinela din Beclean este dascăl şi traducător. Şi mai bine de 20 de ani a lucrat în învăţământ. Se descoperă pe însăşi, dar totodată îi descoperă şi pe oamenii din jur.
Cât despre transformarea pasiunii într-o afacere de succes. "Legislaţia în România nu permite deocamdată o activitate aşa restrânsă cum am eu. Eu fac modelaj, pentru mine ar fi mai degrabă un atelier asemănător artiştilor plastici. Nicidecum cofetarilor".
Până una alta, Marinela Mureşan rămâne un traducător autorizat de meserie dar şi un artist pentru familie şi cunoscuţi.