SPECIAL! Din centrul oraşului, în inima pădurii
Românii din marile oraşe au început să se sature până peste cap de viaţa urbană! Cei care şi-au permis să renunţe la tot, s-au mutat direct la ţară, cât mai departe de forfotă şi poluare
De Redactia Observator la 22.04.2015, 20:24Românii din marile oraşe au început să se sature până peste cap de viaţa urbană! Cei care şi-au permis să renunţe la tot, s-au mutat direct la ţară, cât mai departe de forfotă şi poluare
Cei care nu au putut renunţa cu totul la stilul de viaţă actual, s-au refugiat la periferia oraşelor. Iar dacă lângă oraşe sunt şi păduri, cu atât mai bine. La ora actuală, cel puţin, tot mai mulţi români condiţionează mutatul într-o casă nouă de cantitatea de vegetaţie din jur. Aşa că dezvoltatorii se conformează. Unde e mult verde, acolo răsare cartierul.
Pentru cei mai mulţi dintre români acasă înseamnă blocuri cu zece etaje, ridicate în apropierea staţiilor de metrou sau de autobuz şi a bulevardelor cu trafic intens.
De ce şi-ar dori cineva să stea într-un asemenea haos? Unii oameni nu au avut de ale. Alţii au considerat că altfel nu pot simţi ritmul oraşului. Dar nici unii, nici ceilalţi nu se simt confortabil.
Pentru alţii însă drumul spre casă nu se face pe o şosea aglomerată, cu autobuzul sau cu metroul, ci aşa.
Este priveliştea de care se bucură românii care au renunţat la bulevardele principale din oraş pentru a se muta în pădure sau lângă ea. Sunt din ce în ce mai mulţi în ultimii ani, iar specialiştii numesc fenomenul europenizare.
În orice caz, mutatul lângă pădure a devenit o adevărată obsesie pentru bucureşteni, iar aceasta se intensifică în special primăvara şi vara. Aşa că dezvoltatorii nu-şi mai văd capul de treabă.
Nu vă gândiţi că, în acest ritm, pădurea va fi înghiţită de construcţii. Nicidecum. Cei care ridică blocuri sau case în acest tip de zonă trebuie să respecte o grămadă de reguli, începând cu înălţimea. Nicio clădire nu are voie să depăşească cinci etaje.