Special! Insectele, hrana viitorului
Indiferent cât de ciudat vi s-ar părea, insectele reprezintă o sursă bună şi foarte ieftină de proteine. Chiar şi în aceste condiţii, românilor nici nu le trece prin cap să încerce să guste măcar dintr-o insectă.
De Redactia Observator la 16.10.2015, 20:33Indiferent cât de ciudat vi s-ar părea, insectele reprezintă o sursă bună şi foarte ieftină de proteine. Chiar şi în aceste condiţii, românilor nici nu le trece prin cap să încerce să guste măcar dintr-o insectă.
Chiar şi în aceste condiţii, românilor nici nu le trece prin cap să încerce să guste măcar dintr-o insectă.
Totuşi, insectele sunt înrudite cu mult-mai-simpatizatele crustacee. Iar asta înseamnă că sunt bogate în omega 3, acizi graşi esenţiali şi microelemente. Deci sunt excelente pentru sănătate. Astfel se explică faptul că aproximativ 2 miliarde de oameni din întreaga lume - adică o treime din populaţia planetei - mănâncă zilnic insecte, preparate în fel şi chip.
În altă ordine de idei, nu vă gândiţi că - dacă vreodată veţi încerca să gătiţi insecte - veţi primi o pungă în care se agită tot felul de vietăţi. Nu. Înainte de a fi gătite, insectele sunt congelate şi abia apoi devin ingrediente. Nu mai puţin important este că fermele de insecte sunt mult mai puţin poluante decât cele de animale.