SPECIAL! Mierea, o minune a naturii
Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost considerată un aliment miraculos. Este aurie, este dulce, dar calităţile ei nu se limitează doar la gust şi aspect. E un aliment viu care conţine nişte surse foarte importante de calciu şi potasiu
De Redactia Observator la 13.08.2014, 20:47Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost considerată un aliment miraculos. Este aurie, este dulce, dar calităţile ei nu se limitează doar la gust şi aspect. E un aliment viu care conţine nişte surse foarte importante de calciu şi potasiu
Mierea calmează durerile în gât şi tusea persistentă. Ea crează un înveliş protector pentru gât şi gustul ei dulce stimulează anumiţi centri nervoşi care calmează durerea.
E foarte bună pentru răceală. Cu toţii ştim că bunicii noştri ne dădeau tot timpul ceaiuri cu miere sau lămâie, celebra lămâie cu miere care este foarte des folosită pentru probleme cu gâtul. De asemenea, este ideală pentru orice tip de ten, fiind şi un foarte bun hidratant.
E un bun pansament şi un bun antiseptic. Dacă avem o problemă superficială sau o rană nu foarte profundă, ajută foarte mult la regenerare. De asemenea, te ajută să ai un somn liniştit.
Mai este o calitate foarte importantă a mierii şi interesantă pe care mulţi nu o cunosc. Consumata zilnic ar stimula secreţia de triptofan, care este precursorul serotoninei. Triptofanul ne face să fim un pic mai fericiţi.
Pentru a te bucura de beneficiile mierii, trebuie să o consumi în cantităţi moderate.