Spin din coroana lui Iisus, la București. Relicva făcătoare de minuni, la Catedrala Sfântul Iosif
Este Vinerea Sfântă pentru creştinii catolici din lumea întreagă. La Bucureşti, credincioşii au parte de o relicvă rară, un spin din coroana lui Iisus Hristos, cea care a fost salvată recent din incendiul de la Notre Dame. Astăzi, spinul a fost punctul central al unei ceremonii speciale.
De Redactia Observator la 19.04.2019, 22:35Este Vinerea Sfântă pentru creştinii catolici din lumea întreagă. La Bucureşti, credincioşii au parte de o relicvă rară, un spin din coroana lui Iisus Hristos, cea care a fost salvată recent din incendiul de la Notre Dame. Astăzi, spinul a fost punctul central al unei ceremonii speciale. Preoţii spun că înfăptuieşte minuni.
Vinerea Sfântă este plină de ritualuri şi de simboluri. La Catedrala catolică Sfântul Iosif din Bucureşti oamenii s-au reunit pentru a comemora patimile lui Isus Christos.
Spin din coroana lui Iisus, adus la Bucureşti
Slujba religioasă de aici este strâns legată de unul din spinii din coroana mântuitorului, aceeaşi care a fost salvată din flăcările care au cuprins Notre Dame.
Dăruit de arhiepiscopul Parisului, acest spin se află de mai mult timp în posesia bisericii Sfântul Iosif.
Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice: La începutul secolului 20, preotul care dădea binecuvântarea o dată pe lună, la Notre Dame, cu această relicvă, a scăpat această relicvă şi s-a rupt o bucăţică, un fragment din coroană, dintr-un spin, care mai apoi a fost, s-a creat o altă relicvă, mai mică
Catolicii au refăcut Calea Crucii în rugăciuni
Parte a unui obiect de veneraţie pentru creştini, spinul a fost folosit multă vreme de Monseniorul Vladimir Ghika, al patrulea român beatificat de Vatican, pentru binecuvântarea credincioşilor.
Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice: Noi nu dorim să încurajăm lumea să privească doar o relicvă, ci credinţa din spatele relicvei, pe cine reprezintă
În rugăciune, catolicii din Bucureşti au refăcut alături de preoţi Calea Crucii. Ritualul reconstituie ultimele ore din viaţa lui Iisus, înainte de a fi răstignit.
Calea Crucii a fost refăcută şi la Ierusalim. Ca să înţeleagă mai bine suferinţa Mântuitorului, pelerinii au parcurs în genunchi drumul spre Muntele Golgota.
Miile de credincioşi s-au oprit în 14 locuri simbolice din Ierusalim.