Gropile de pe drumurile din ţară, plătite din buzunarele statului. Şoferii sunt tot mai revoltaţi
Aproape un milion de lei este suma pe care statul i-ar fi putut investi în infrastructură, dar pe care i-a plătit sub formă de despăgubiri anul trecut pentru gropile din asfalt. În timp ce reprezentanţii Companiei de Drumuri se feresc să dea răspunsuri, şoferii sunt tot mai revoltaţi de pagubele pe care le au din cauza drumurilor proaste.
De Redactia Observator la 24.03.2017, 20:58Aproape un milion de lei este suma pe care statul i-ar fi putut investi în infrastructură, dar pe care i-a plătit sub formă de despăgubiri anul trecut pentru gropile din asfalt. În timp ce reprezentanţii Companiei de Drumuri se feresc să dea răspunsuri, şoferii sunt tot mai revoltaţi de pagubele pe care le au din cauza drumurilor proaste.
Şoferilor aşteaptă în fiecare an ca situaţia de pe străzi să se schimbe, însă pare în zadar.
CLAUDIU RADEANU, avocat:
"În cazul în care o persoană suferă o pagubă, o daună din cauza unei gropi, primul pas este adresarea unei notificări administratorului drumului, acesta are obligaţia ca, în termen de 30 de zile, să răspundă la această notoficare."
În situaţia în care asiguratul constată că răspunsul este negativ acesta poate merge mai departe, în instanţă.
Anul trecut, Compania de Drumuri a plătit aproape 660 de mii de lei către asigurătorii care au dat-o în judecată. Regionala Cluj a achitat cei mai mulţi bani firmelor, 300 de mii de lei, urmat de Iaşi şi de Bucureşti.
Cele mai afectat piese auto sunt amortizoarele, urmate de kitul de ambreaj, dar şi plăcuţele şi discurile de frână. Din trafic, mulţi şoferi ajung direct în service.
Puţini însă sunt cei care se încumetă să meargă în instanţă, aşa cum o fac companiile de asigurări. N-au nici bani, nici timp, iar de cele mai multe ori ajung la mecanic din cauza drumurilor din oraşe, unde ar trebui să se ia la trântă cu primăriile.