Sute de clădiri, capcane pentru oameni
În Bucureşti sunt aproximativ 600 de astfel de clădiri, cu gradul 1 şi 2 de risc, deja analizate de experţi. Problema consolidării lor se pune sub două aspecte. Evident, este vorba despre bani: cât ne costă şi de unde îi luăm.
De Redactia Observator la 15.01.2016, 17:07În Bucureşti sunt aproximativ 600 de astfel de clădiri, cu gradul 1 şi 2 de risc, deja analizate de experţi. Problema consolidării lor se pune sub două aspecte. Evident, este vorba despre bani: cât ne costă şi de unde îi luăm.
Dar vorbim şi de partea legislativă. Unele clădiri au prorietari privaţi, altele sunt deţinute de instituţii, altele sunt declarate monumente şi acolo e altă discuţe. E descuranjant când vezi cât de încurcată e treaba. Am întâlnit însă şi un om care susţine că nu e aşa de complicat, ba chiar ar vrea să se apuce de treabă. Europarlamentarul Cristian Buşoi.
„Noi am început să punem buline pe clădirile din Bucureşti acum mulţi ani. Sunt cred vreo 15 ani de când a început expertizarea. Pe lângă faptul că stăm cu frica în sân, mie mi se pare că lista se tot lungeşte cu astfel de imobile şi nu se rezolvă mai nimic. Avem vreo 180 de clădiri cu risc seismic, pericol public! Aşteptăm să se întâmple o tragedie ca să vedem ca să facem ceva?”, a explicat Bușoi.