Taberele şcolare de stat din Braşov, lăsate în paragină. Mediul privat profită de această situaţie. Cât costă o tabără la munte
Clădiri degradate şi terenuri în paragină. Este imaginea dezolantă a taberelor de stat pe care autorităţile le-au închis din lipsă de bani. Ulterior, în locul lor au fost construite altele, dar în sistem privat. Şi la tarife mult mai mari.
De Claudiu Loghin la 08.06.2022, 14:48Nu mai funcţionează nici măcar una dintre taberele şcolare din judeţul Braşov. Spre exemplu, în fosta tabără şcolară din Zizin, starea camerelor este una deplorabilă.
Într-o situaţie similară se află şi taberele de stat aflate în apropiere de Predeal, la Timişul de Jos, acolo unde au mai rămas doar zidurile.
Din cele 10 tabere, niciuna nu mai funcţionează.
În principiu, vorbim despre încurcături de natură juridică şi despre instituţii care pur şi simplu nu au putut administra cum meritau aceste tabere şcolare. Primăria Braşov încearcă să reabiliteze trei dintre aceste tabere. A fost rezolvată situaţia juridică a clădirilor, însă, cu terenurile deocamdată nu este dezlegată această chestiune, spune reporterul Observator Claudiu Loghin.
În mod oficial, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport se ocupă de taberele şcolare, însă, din păcate, golul lăsat în urmă de aceste tabere a fost umplut rapid de cei care organizează tabere private. Şi o fac cu mare succes şi cu un preţ pe măsură. Pentru 6 zile la munte, preţul este undeva între 1800 şi 1900 lei.