O tânără a lasat Elveţia pentru un sat din România, unde şi-a dezvoltat o afacere BIO
Katarina, o tânără inginer agronom, locuieşte de mai bine de un deceniu în judeţul Arad. A cumpărat teren și pus pe picioare o plantație de flori medicinale. Una dintre delicatesele care se produc în ferma tinerei sunt specialitățile de muștar aromat cu mirodenii din propria-i gradină.
De Redactia Observator la 16.10.2018, 16:59- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Katarina, o tânără inginer agronom, locuieşte de mai bine de un deceniu în judeţul Arad. A cumpărat teren și pus pe picioare o plantație de flori medicinale. Una dintre delicatesele care se produc în ferma tinerei sunt specialitățile de muștar aromat cu mirodenii din propria-i gradină.
După ce a studiat ani de zile şi a căutat cel mai fertil până în ţările din America Centrala, o tânără din Elveţia şi-a construit propriul paradis într-un sat mic de lângă Arad.
Katarina Hani: Bucuria mea este sa fac un produs suta la suta natural, asta e pentru mine cel mai important, asta e modul nostru de viaţă
A cumpărat pământ pe care îl cultivă după toate regulile agriculturii Bio, cu ajutorul unor prieteni şi al fratelui său, la fel de pasionat de natură.
Katarina Hani: Ne-a fost clar că vrem să lucrăm cu pământ, nu doar să fim într-un birou de consultanţă. Ca vrem să facem agricultura bio si asa am gasit un loc n care sa ne putem desfasura si am gasit aici locul perfect.
Tânăra elveţiancă şi-a făcut chiar şi o grădină de plante aromatice pe care le transformă în produse căutate în magazinele de specialitate.
Katarina Hani: Suntem in campul nosrtru cu salvie si condimente proaspete. Este un camp nestropit nu folosim îngrăsăminte. Inca sunt multe frunze verzi care au o aroma puternica, le luam de aici si le ducem la manufactura.
Cel mai căutat produs este muştarul aromat, produs în laboratorul de lângă plantaţie.
Katarina Hani: Am facut pentru mine apoi pentru familie, dupa aia pentru cadouri si oamenii m-au intrebat "nu mai faci?" si am zis ca e momentul sa ma extind.
Acum din atelierul Katarinei pleacă 60 de borcane de muştar pe zi. Pentru că nu conţine foarte multă apă, produsul rezistă chiar şi doi ani de zile. Se vinde chiar dacă preţul este mai mare decât al produselor de serie.