Taranii cu sapa, samsarii cu japca
Castravetii romanesti sunt perfecti pentru salata dar mai ales pentru castig. Agricultorii muncesc, iar intermediarii fac profit pe spatele lor
De Redactia Observator la 19.04.2013, 20:00- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Familia Baluta din comuna prahoveana Balta Doamnei are mai bine de 2.000 de rasaduri de castraveti. A platit in iarna aproximativ 300 de lei doar pe seminte. Ca sa-si recupereze investitiile, a scos rasadurile la vanzare chiar in fata portii. Investitia se recupereaza si se recupereaza bine. Mai bine decat fructul dat la intermediari.
La sfarsitul lunii mai, nu vor avea incotro si vor iesi cu marfa la taraba. Doua strazi mai departe, insa, in serele domnului Padurariu castravetii sunt aproape buni de cules. Va recolta jumatate de kilogram de trufandale, de la fiecare planta.
Cu patru lei kilogramul se vand, astazi, castravetii si in cel mai important bazin legumicol din tara - Matca, judetul Galati. Pana in pietele din Capitala pretul creste insa de doua ori si ceva. In piata Baneasa, castravetii costa 10 lei kilogramul.
Suprafata serelor din Romania nu depaseste 1.000 de hectare. Doar jumatate dintre ele este incalzita. Asa se face ca in sezonul rece, legumele romanesti lipsesc cu desavarsire de pe tarabe.