Târgul Palincarilor din Oradea a ajuns la cea de-a 17-a ediție!
Sfârâie friptura pe grătare şi curge palinca la Oradea. Este al 17-lea an în care producătorii bihoreni se întâlnesc la Târgul Palincarilor
De Redactia Observator la 14.10.2017, 21:33Sfârâie friptura pe grătare şi curge palinca la Oradea. Este al 17-lea an în care producătorii bihoreni se întâlnesc la Târgul Palincarilor, să vândă cele mai bune produse. Cea mai căutată este palinca de prune, dar sunt multe alte fructe transformate în licoare.
Toată ţara ştie de palinca de Bihor! La târg, cunoscătorii s-au aşezat la masă să deguste şi să dea note producţiei de anul acesta.
Pentru ardeleni, palinca nu e simplă băutură. Este, mai mult, emblema locului. Cu multe grade, însă.
Dar sunt oameni care vor să simtă aroma fructelor şi cumpără pe la producătorii autohtoni palinca de pere, de gutui, de mere sau de struguri.
În Ardeal, tăria băuturii ajunge la 52 de grade. Palinca nu se obţine uşor, dacă nu ai sânge de producător. Într-o sticlă, culoarea ruginie a licorii trădează vechimea ei, de patru ani, şi lemnul care a ţinut-o.
Producătorii mai curajoşi au încercat reţete noi.
La Târgul palincarilor este voie bună până mâine seară, iar palinca nu merge decât cu carne pe grătar.