Taxă pentru a intra în propriile case, într-un cartier rezidenţial din Arad
„Trăim într-un cartier rezidenţial în Arad şi avem fosă septică. Strada este vândută, nu mai avem acces să intrăm în curte.” Femeia e disperată. A aflat că locuieşte pe o stradă privată, iar acum trebuie să plătească sute de euro lunar, dacă vrea să o folosească.
De Redactia Observator la 30.09.2020, 11:10- Pe stradă sunt 15 vile şi 5 blocuri cu câte 24 de apartamente fiecare.
- Proprietarii caselor îşi vor căuta dreptatea în instanţă.
Femeia e disperată. A aflat că locuieşte pe o stradă privată, iar acum trebuie să plătească sute de euro lunar, dacă vrea să o folosească. Pe stradă sunt 15 vile şi 5 blocuri cu câte 24 de apartamente fiecare.
Claudia Marche, locuitor zonă: Exorbitante. Mai mult decât şi o rată la apartament, sincer.
Sumele cerute i-au bulversat pe locuitori, în condiţiile în care, cu ani în urmă, când s-au mutat acolo, ştiau că strada ţine de domeniul public.
Ovidiu Savici, locuitor zonă: De la primărie nu m-au anunţat. În certificatul de urbanism scrie clar că trebuie să am 7 m retragere de la stradă nu de la terenul altuia.
S-a ajuns în această situaţie după ce dezvoltatorul, care a demarat proiectul imobiliar cu 15 ani în urmă, a dat faliment.
Lichidatorul angajat să recupereze datoriile a scos la vânzare terenul liber rămas, inclusiv strada cu sens giratoriu care duce spre casele oamenilor.
Marinela Totor, administrator locuinte: Strada e luată de cineva tot de pe stradă, nu pot să spun. Domnul vrea să închidă sensul şi să-şi facă un magazin. Am câtigat iniţial noi, anul trecut. Domnul a făcut în ultima zi apel.
Localnicii cred că singura soluţie ar fi ca primăria Arad să-l exproprieze pe cel care a cumpărat strada
Ralu Cotrau, purtător cuvant primaria Arad: Având în vedere regimul proprietăţii, avem nevoie de o analiză atentă a administraţiei locale înaintea luării unei decizii care să fie favorabilă cetăţenilor din zonă.
Am încercat să obţinem un punct de vedere de la proprietarul stărzii, însă apelurile noastre au rămas fără răspuns.
Dacă autorităţile locale nu vor găsi o soluţie, proprietarii caselor îşi vor căuta dreptatea în instanţă.