Clădirile în paragină, supraimpozitate. Jumătate din oraşul Azuga a devenit o ruină
Noul Cod Fiscal permite impozitarea cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile lăsate să ajungă într-o stare deplorabilă. Aşa se întâmplă şi în Azuga.
De Redactia Observator la 29.01.2018, 14:59Noul Cod Fiscal permite impozitarea cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile lăsate să ajungă într-o stare deplorabilă. Aşa se întâmplă şi în Azuga. Oraşul renumit odinioară pentru clădirile sale a ajuns aproape o ruină.
Primarul din Azuga este de un an şi jumătate la conducerea oraşului şi vrea să renască frumoasa staţiune de pe Valea Prahovei. Însă realitatea este una dură. Clădiri pustii, pereţi dărâmaţi, fiare aruncate la întâmplare şi ziduri care stau să cadă. Aşa arată fostele fabrici din Azuga, care ocupă jumătate din oraş.
George Barbu - primarul oraşului Azuga
Se întinde pe o suprafaţă destul de mare, 8,2 hectare, deci lipseşte o bună bucată din Azuga. Au dezmembrat fierul, au vândut de la cale ferată, vagoane, tot ce înseamnă utilaje. Aşteaptă să se dărâme singură clădirea, ca să pună mâna pe loc.
Pârtia Sorica, aceeaşi situaţie. La bază, sunt zidurile reci ale unui hotel ce trebuia să fie atracţia turiştilor.
În urmă cu 12 ani, omul de afaceri Cristian Lulache ar fi trebuit să dea în folosinţă acest complex hotelier cu peste 250 de spaţii de cazare, un restaurant şi un centru SPA.
George Barbu - primarul oraşului Azuga
La scurt timp după ce au obţinut autorizaţiile nu au făcut decât să treacă terenul în proprietate, blocând dezvoltarea staţiunii Azuga.
Pentru toţi afaceriştii care şi-au bătut joc de imaginea staţiunii, primarul va aplica legea. Adică îi va impozita cu 500%.
Şi cei care locuiesc în clădiri istorice trebuie să le renoveze. În Oradea, oamenii deja au primit vestea. Cele peste 200 de persoane fizice şi juridice supraimpozitate de primărie vor fi ajutate, însă, de edili.
Şi în Timişoara, clădirile vechi de sute de ani trebuie protejate. Aici există aproximativ 14.000 de clădiri istorice.