Tradiția tăierii porcului, practicată pentru turiști la pensiunile din Bucovina
Turiştii care petrec Sărbătorile de iarnă în Bucovina au parte de un spectacol inedit! La pensiunile din zonă, porcul se taie chiar în faţa turiştilor, iar oaspeţii dau şi ei o mână de ajutor.
De Redactia Observator la 30.12.2019, 18:05Turiştii care petrec Sărbătorile de iarnă în Bucovina au parte de un spectacol inedit! La pensiunile din zonă, porcul se taie chiar în faţa turiştilor, iar oaspeţii dau şi ei o mână de ajutor. Drept răsplată, sunt răsfăţaţi cu şorici proaspăt şi ţuică fiartă. Apoi, bucătarii pun ceaunul la foc în aer liber şi pregătesc pomana porcului. Şi cum este şi zăpadă multă, după aşa ospăţ pot merge la săniuş.
Zăpadă din belşug cât vezi cu ochii. De asta au parte turiştii care îşi petrec sărbătorile în Bucovina, mai exact în una dintre cele mai frumoase detinaţii din zonă- Gura Humorului. Proprietarii pensiunilor mai au şi alte surprize pentru turişti, unele devenite deja tradiţie- tăierea porcului chiar în faţa lor.
În Bucovina, secretul unei cărni fragede este ca porcii să fie hrăniţi cu lapte sau zer.
După ce oaspeţii au mâncat şorici proaspăt, au trecut la pomana porcului.
Pomana porcului a mers cel mai bine cu muzică tradiţională şi pălincă.
Şi după un aşa ospăţ cum numai în Bucovina se face, cu mic cu mare, toţi au mers la săniuş, inclusiv reporterul nostru.
De mâine, turiştii vor putea vedea şi trupele de mascaţi din Bucovina, care vor trece pe la fiecare pensiune.