Tragedia din Apuseni, răni deschise
Salvatorii au ajuns la locul accidentului în mai puţin de două ore. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul accidentului din Apuseni. Atunci, medicii au fost salvaţi după 6 ore. Întâmplător sau nu, în vinerea neagră a Armatei, au ieşit la lumină noi date despre ancheta tragediei din Apuseni. Investigatorii reclamă presiuni din partea şefilor.
De Redactia Observator la 21.11.2014, 19:39Salvatorii au ajuns la locul accidentului în mai puţin de două ore. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul accidentului din Apuseni. Atunci, medicii au fost salvaţi după 6 ore. Întâmplător sau nu, în vinerea neagră a Armatei, au ieşit la lumină noi date despre ancheta tragediei din Apuseni. Investigatorii reclamă presiuni din partea şefilor.
Adrian Iovan n-a mai putut urca aeronava spre cer. A pierdut şi mai mult din altitudine din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. În mai puţin de o oră, avionul de tip BN2 se prăbuşea pe crestele Apusenilor.
Ore bune avionul a fost căutat de salvatori. Au primit indicaţii greşite chiar de la instituţiile statului. Au căutat victimele, prin întuneric, la zeci de kilometri distanţă de locul tragediei.
După 6 ore i-au găsit. Nu ei, echipele de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, ci oamenii locului care s-au dus singuri în munţi să caute răniţii. 5 medici au supravieţuit accidentului. Pilotul Adrian Ion şi rezidenta Aura Ion n-au avut aceeaşi şansă.
Imediat după accident investigatorii au venit în Apuseni să afle de ce s-a prăbuţit aeronava. Echipa de experţi era condusă de Sorin Cimpoeru, expert CIAS, fost consilier în Ministerul Transporturilor. În timpul anchetei, Cimpoerul s-a plâns că a fost supus la presiuni din partea superiorilor săi şi a depus o sesizare penală. Nu a vrut să să ofere detalii. În schimb s-a retras din anchetă.