Traseul Via Transilvanica a trecut de jumătate
Cândva un vis măreţ, pus apoi într-un proiect ambiţios pentru dezvoltarea turismului în România, iar astăzi aproape de realitate.
De Redactia Observator la 30.07.2020, 11:16- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Via Transilvanica va trece prin 10 judeţe.
- Borna cu kilometrul zero a fost montată în inima Bucovinei, la Putna.
Oraşul Sovata găzduieşte de ieri borna kilometrică a traseului Via Transilvanica. O rută menită să dezvăluie pas cu pas, la propriu, frumuseţile pământului românesc, întinsă pe o mie de kilometri şi care porneşte din Putna, străbate Transilvania şi se încheie în Drobeta Turnu Severin.
Marcel Iureş, actor: Într-adevăr uneşte, pentru că imaginați-vă un belgian sau un canadian sau un indian, parcurgând acest drum de 1.000 şi ceva de kilometri, el va afla cum se cere apă, va ştii să pronunţe cuvântul apă pe româneşte.
Laszlo Fulop, primar Sovata: În Sovata sunt 21 de km care aparţin acestui traseu. Parcurge oraşul Sovata printr-o zonă pitorească.
La inagurarea celor 160 de kilometri de pe raza judeţului Mureş a participat şi Principele Nicolae alături de soţia sa, care a susţinut proiectul încă de la început.
Principele Nicolae al României: Este un traseu de proiect care poate să reînvie sufletul nostru în fiecare comunitate. Este foarte important să dăm înapoi o oportunitate comunităţiilor mai mici şi prin acest traseu nu numai că putem să facem asta, dar şi putem să promovăm ţara noastră frumoasă.
Toma Coconea, aprapantist: Avem ce să oferim pe parte culturală, sportivă şi turistică în România şi va fi un mare, mare plus.
Antrenor de triatlon: Cred ca Via Transivanica e o oportunitate pentru toţi care practică sportul, să iasă din casă, să exploreze natura.
Via Transilvanica va trece prin 10 judeţe. Borna cu kilometrul zero a fost montată în inima Bucovinei, la Putna. Până acum au fost inauguraţi 560 de kilometri. Proiectul a luat naştere anul trecut la iniţiativa Asociaţiei Tăşuleasa Social şi este realizat cu bani primiţi din donaţii.