Turiştii au sărbătorit Mica Unire în traficul de pe Valea Prahovei (Video)
Mica Unire a fost sărbătorită cu schiurile în picioare. Românii au profitat de ziua liberă şi au pornit spre staţiunile de la munte, în căutarea zăpezii. Au şi găsit-o şi au primit, în plus, şi raze prietenoase de soare. Doar drumul până la pârtie le-a mai luat din bucuria minivacanţei.
De Redactia Observator la 24.01.2020, 21:26Mica Unire a fost sărbătorită cu schiurile în picioare. Românii au profitat de ziua liberă şi au pornit spre staţiunile de la munte, în căutarea zăpezii. Au şi găsit-o şi au primit, în plus, şi raze prietenoase de soare. Doar drumul până la pârtie le-a mai luat din bucuria minivacanţei.
Cu două viteze s-a circulat pe Drumul Naţional 1: încet şi foarte încet. Pe sensul spre munte, maşinile înaintau câţiva metri la câteva minute. Filmată din elicopter, coloana formată de la Ploieşti părea fără sfârşit.
Sunt porţiuni pe Drumul Naţional 1 pe care, într-o zi obişnuită, le parcurgi în aproximativ o jumătate de oră. Turiştii care s-au încumetat să petreacă această minivacanţă pe Valea Prahovei l-au străbătut în aproximativ trei ore. Tocmai de aceea, au avut de dat testul rezistenţei şi al răbdării.
Sătul să aştepte, acest şofer a oprit o maşină de poliţie şi a început să gesticuleze nervos.
Odată ce au pus piciorul pe zăpadă, supărarea turiştilor a dispărut. Iarna şi primăvara şi-au dat întâlnire la munte. Au fost 7 grade în Buşteni, dar, după câteva ture pe pârtie, turiştii au renunţat la haine.
Lângă pârtii, aceşti turişti s-au odihnit pe iarbă, să prindă puţină culoare.
Pe pârtia Kalinderu din Buşteni, stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri în unele locuri.
Gabi Drilea, administratorul domeniului schiabil Kalinderu: Pot găsi turiştii roller-coasterul, este sania aceea pe şine, foarte îndrăgită de toţi turiştii, în special de copii, avem la baza pârtiei o pârtie de începători, cu o lungime de 150 de metri
A fost o zi perfectă şi pe pârtia de la Cavnic, aflată la 35 de kilometri de Baia Mare. Aici, se distrează 1000 de turişti zilnic. Unii au venit din Ungaria să ia lecţii de schi. O oră costă 90 de lei, iar schi-pass-ul cu urcări nelimitate este 100 de lei pe zi.
Oana Poenar, administrator complex schi: Am reuşit să facem un strat consistent de zăpadă pe toate pârtiile, dar chiar dacă nu a nins deloc, se schiază în condiţii excelente pe trei kilometri de pârtie
Chiar dacă pe multe pârtii nu a nins anul acesta, tunurile de zăpadă au salvat turismul de la munte. Administratorii domeniilor schiabile şi-au făcut şi stocuri, în caz că omătul se topeşte.