Turnurile de apărare din Sibiu au fost restaurate
La 700 de ani, arată ca noi. Vorbim de Turnul Dulgherilor şi cel al Olarilor din Sibiu. În perioada stării de urgenţă, când vizitele turiştilor au fost interzise, restauratorii au profitat de ocazie şi au lucrat la foc continuu pentru a le reda strălucirea iniţială.
De Andrei Naiţă la 19.08.2020, 11:15- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
- Cele două turnuri pot fi vizitate de marţi până duminică.
- Intrarea este gratuită.
Rămase în picioare până în zilele noastre, Turnul Dulgherilor şi Turnul Olarilor, amândouă construite în urmă cu mai bine de 700 de ani, adăpostesc bucăţi de istorie ale oraşului ce astăzi poartă numele de Sibiu.
Răzvan Pop, istoric: Turnurile acestea poartă bineînţeles nume de bresle dintr-un motiv foarte simplu. Regula locală, legislaţia locală, să spunem aşa era ca o breaslă să administreze un turn şi zidul de până la următorul turn. Această administrare nu înseamnă doar că aveau grijă şi le întreţineau din punct de vedere constructiv dar trebuiau să asigure necesarul de armament pentru un eventual asediu.
Perioada de pandemie a fost benefică pentru cele două turnuri, care au fost reabilitate în ultimele luni, iar acum sunt, din nou, deschise publicului. Un tur în cele două turnuri le oferă turiştilor informaţii despre breslele sibiene şi despre armamentul folosit pentru apărare.
Turul se încheie cu o panoramă spectaculoasă a Sibiului, văzută din vârful celor două turnuri.
Cele două turnuri pot fi vizitate în fiecare zi, de marţi până duminică. Intrarea este gratuită.