Transalpina, deschisă la mijlocul toamnei, spre uimirea ciobanilor și bucuria turiștilor
Toamna a transformat cel mai înalt drum din ţară într-un loc pitoresc. Pe Transalpina, turiştii dau peste peisaje de basm şi stâne unde sunt aşteptaţi cu bulz şi tocăniţă. Vremea e perfectă pentru o plimbare cu maşina, bicicleta sau ATV-ul, aşa că ar fi bine să profitaţi acum, până nu vine zăpada. Pentru că la prima ninsoare, drumul se va închide.
De Diana Speretoiu la 12.10.2020, 00:08- Anul trecut, din cauza ninsorilor abundente, Transalpina a fost închisă la sfârşitul lunii octombrie
Toamna blândă le-a dat iubitorilor de călătorii o nouă ocazie să strângă amintiri de neuitat. Valentin a venit împreună cu prietenii să descopere munţii de pe ATV.
Valentin, turist: Noi suntem cazaţi la Ciunget, am făcut un traseu de vreo 35-40 de km pe munte şi am zis să ajungem şi pe Transalpina, să mâncăm aici o tocană de oaie. Ne bucurăm de vreme, de peisaj.
Dar Transalpina e spectaculoasă în orice sezon. Drumul şerpuit înconjoară ca un brâu munţii învăluiţi în ceaţă. Peisajul este completat de turmele de mioare.
Diana Speretoiu, reporter Observator: Suntem la cota 2000 pe Transalpina unde peisajele de pus în ramă îţi taie răsuflarea. Le mai putem admira până la prima ninsoare serioasă când şoseaua va fi închisă.
Când afară nu sunt decât şapte grade, cojoacele ciobanilor le ţin de cald turiştilor care poposesc la stâne pentru un bulz fierbinte.
Bogdan Băbu, cioban: Nu ne aşteptam să fie aşa o toamnă lungă, dar încă trec turişti pe Transalpina. Drumul e bun. La stână avem pregătite produsele tradiţionale pe care le avem noi toată vara.
Anul trecut, din cauza ninsorilor abundente, Transalpina a fost închisă la sfârşitul lunii octombrie.