Un pompier din Bistrița și-a deschis în sat un centru de colectare pentru hribi şi fructe de pădure
Un bistriţean este de profesie pompier, iar în timpul liber a decis să ducă mai departe o afecere de familie. Copleşit de poveştiile bunicii despre hribi şi fructe de pădure a deschis în sat un centru de colectare în care a investit mii de euro.
De Alexandra Bucuroiu la 16.12.2020, 09:40- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Ideea i-a venit după ce a văzut-o ani la rând pe mama şi bunica lui cum culegeau hribi şi îi uscau pe o sfoară, în pod.
- De anul trecut, tânărul împreună cu tatăl său au deschis un centru de colectare a fructelor de pădure în Budacu de Sus.
L-a dotat cu aparatură de ultimă generaţie, iar toate fructele le primeşte de la oamenii din zonă care culeg în fiecare an din păduri.
Daniel Victor Rus are 23 de ani şi este pompier la ISU Bistriţa Năsăud. Lucrează în ture, iar atunci când nu stinge flăcările, se ocupă de afacerea familiei. Ideea i-a venit după ce a văzut-o ani la rând pe mama şi bunica lui cum culegeau hribi şi îi uscau pe o sfoară, în pod.
Daniel Victor Rus, pompier ISU BN: ”Văzându-le pe ele cum fac cu migală, cum feliază hribi, cum îi spală, cum îi aleg atent şi apoi cum îi folosesc în mâncăruri”.
De anul trecut, tânărul împreună cu tatăl său au deschis un centru de colectare a fructelor de pădure în Budacu de Sus. Au investit bani în aparatură de ultimă generaţie.
Opt mii de euro a costat doar un uscător de fructe, adus din Italia.
Fructele sunt culese din pădurile din zonă
Daniel Victor Rus, pompier ISU BN: ”Aici e afina, cum vă ziceam, a atins temperatura de -32 de grade. Am depozitat-o aici şi acum se menţine la o temperatură de până în -20 de grade pentru a-şi păstra proprietăţile”.
Toate fructele sunt culese din pădurile din zonă de oamenii din sat.
Vasile Rus, tatăl lui Victor: ”Ideea ne-a venit de la culegătorii din zonă, se fac aici multe afine, hribi şi fructe de pădure. Și ne-am hotărât să ne facem o mică fabrică de procesat fructe”.
Pompierul a reuşit să se impună pe piaţă cu aromele deosebite – cu hribi uscaţi şi măcinaţi, afine, merişoare, dar şi cu condimente pentru ciorbe.
Toate produsele le vinde la târgul săptămânal, la magazinele alimentare sau chiar pe internet.