Un tânăr antreprenor din Iaşi a făcut o afacere cu scrijele de mere (Video)
Un tânăr antreprenor din Iaşi a făcut o afacere cu scrijele de mere. Şi e una care prosperă pe zi ce trece. Succesul pe care îl are acest desert este atât de mare, încât va ajunge, în curând, şi în Marea Britanie.
De Redactia Observator la 08.04.2019, 15:43- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Un tânăr antreprenor din Iaşi a făcut o afacere cu scrijele de mere. Şi e una care prosperă pe zi ce trece. Succesul pe care îl are acest desert este atât de mare, încât va ajunge, în curând, şi în Marea Britanie.
"Prima etapă a fluxului de producţie este spălarea merelor, sub jet de apă. După ce sunt spălate, merelor le sunt scoase cotorul" spune Bogdan Ghineţ.
Sunt doar primii paşi pentru pregătirea scrijelelor de mere. Da, acele felii de fructe care, cândva, puse pe aţă şi ţinute până se usucă cu săptămânile sau tăiate felii şi puse pe plită, erau nelipsite de pe masa bunicii. Cu acelaşi gust nostalgic, Bogdan Ghineţ, un tânăr de 33 de ani a pornit o afacere. Merele vin chiar din livada părinţilor, iar banii - din fonduri europene.
"Ideea a pornit în 2015, din dorinţa de a produce ceva local, cu resurse locale. Eu am ca experienţă 10 ani de consultanţă pe fonduri europene şi călătorind foarte mult în ţară mi-am dat seama că cei care deţin livezi nu îşi folosesc la capacitate maximă produsele" a povestit Bogdan Ghineţ, antreprenor.
Acum, noile tehnologii au lăsat în urmă manopera bunicii. Gustul însă promite să fie acelaşi.
"Avem o primă formă a scrijelelor, în stare proaspătă. După ce trece de etapa de deshidratare rămâne foarte puţin. Se bagă la deshidrator şi se aşteaptă undeva între 28 şi 30 de ore, în funcţie de soiul folosit. Nu sunt foarte multe produse de genul acesta, iar cele care sunt sau majoritatea sunt confiate, ceea ce e o mare diferenţă. Acele produse confiate au şi un surplus de zahăr sau alte elemente pentru conservare, pe când noi ne-am dorit să fie un produs doar deshidratat." a adăugat antreprenorul.
Tânărul antreprenor vrea acum ca desertul lui sănătos să depăşească şi graniţele, până în Marea Britanie. Speră şi că în scurt timp să poată diversifica produsele şi să facă inclusiv suc natural de mere, dar şi scrijele din gutui şi alte fructe.